Αρχική Αεροπορικά Νέα Ημερίδα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων από την Αεροδρομιακή Κοινότητα...

Ημερίδα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων από την Αεροδρομιακή Κοινότητα της Αθήνας

Ημερίδα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων από την Αεροδρομιακή Κοινότητα της Αθήνας
Ο Ταξίαρχος Ιωάννης Κατσιαμάκας, Διευθυντής Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (δεύτερος από δεξιά) με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κ. Ηρακλή Μοσκώφ
Celestyal Cruises

Με κεντρικό μήνυμα τη δέσμευση για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ της αεροδρομιακής κοινότητας για τη διευκόλυνση της αστυνομίας στον εντοπισμό και την καταπολέμηση των περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων μέσω των αερομεταφορών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου σχετική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Ημερίδα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων  από την Αεροδρομιακή Κοινότητα της Αθήνας
Η Οργανωτική Επιτροπή της ημερίδας για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων στην Αεροδρομιακή Κοινότητα. Από αριστερά, διακρίνονται η κ. Δήμητρα Βασιλάκη, Αστυνομικός Υποδιευθυντής / Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ο κ. Χάρης Μαρκόπουλος, Security, Emergency Response & Crisis Management Manager, Aegean Airlines, ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων / ΥπΕξ (στο κέντρο) και ο κ. Πάκης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και η κ. Μαίρη Κυριακού, Corporate Responsibility Manager, Aegean Airlines

Η ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της AEGEAN, με την υποστήριξη του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση του προσωπικού «πρώτης γραμμής» για την αναγνώριση ενδείξεων πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και τον τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.

Ανάμεσα στα θέματα που αναδείχτηκαν από τους ομιλητές των διοργανωτών, τον Εθνικό Εισηγητή, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον Εθνικό Μηχανισμό Αναφοράς και την εκπρόσωπο της εξειδικευμένης ΜΚΟ Α21 Ελλάδας, ήταν το διεθνές κανονιστικό πλαίσιο, η εμπειρία από την Ελλάδα, ο ρόλος των αεροδρομίων στην κινητοποίηση των φορέων, η εμπειρία των αεροπορικών εταιρειών και των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, η ανάλυση της ροής του εγκλήματος καθώς και τα επιχειρησιακά / συναισθηματικά διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει το προσωπικό «πρώτης γραμμής».

Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει τις προσπάθειες της Αστυνομίας, των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων, σε συνέχεια παρόμοιας ενημερωτικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκε το 2017, και εντάσσεται στην παγκόσμια προσπάθεια του κλάδου των αερομεταφορών για ευαισθητοποίηση σχετικά με το ειδεχθές έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων και τη σκοπιμότητα συνεργασίας σε ζητήματα που αφορούν στην κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου και των αερομεταφορών.

Η ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 150 συμμετέχοντες από την αεροδρομική κοινότητα, αποτελεί «εφαλτήριο» για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας γι’ αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.