Αρχική Μεταφορές Επιτυχημένο το Workshop2 του Προγράμματος PALAEMON στα πλοία ΚΡΗΤΗ ΙΙ και ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...

Επιτυχημένο το Workshop2 του Προγράμματος PALAEMON στα πλοία ΚΡΗΤΗ ΙΙ και ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της ΑΝΕΚ LINES

Το πλήρωμα του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” εν δράσει κατά την έναρξη του Evacuation Drill στο πλαίσιο του προγράμματος PALAEMON
Το πλήρωμα του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” εν δράσει κατά την έναρξη του Evacuation Drill στο πλαίσιο του προγράμματος PALAEMON
Celestyal Cruises

H ANEK LINES, “έριξε άγκυρα” στο λιμάνι του Πειραιά και πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία το Workshop2, στο πλαίσιο του Προγράμματος PALAEMON, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι ενδιαφέρουσες εργασίες που εστίασαν στο σύστημα evacuation, έλαβαν χώρα στις 25 και 26 Νοεμβρίου στα πλοία της εταιρείας “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” και “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Ο υποπλοίαρχος της ANEK Ξενόπουλος Γεώργιος, εξηγώντας στην πράξη τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα του συστήματος evacuation, στο κατάστρωμα του "ΚΡΗΤΗ ΙΙ"
Ο υποπλοίαρχος της ANEK Ξενόπουλος Γεώργιος, εξηγώντας στην πράξη τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα του συστήματος evacuation, στο κατάστρωμα του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”

Η Υπηρεσία DPA της ΑΝΕΚ μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Πολυτεχνείου καθώς επίσης και άλλων φορέων  (Νηογνωμόνων και Ναυτιλιακών εταιρειών) από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη πρότειναν, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το θέμα του προγράμματος, που είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός εξελιγμένου συστήματος evacuation, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της διαδικασίας εκκένωσης σε σκάφη με ζημιές.

Όρθιος από δεξιά ο κ. Κωνσταντίνος Λούζης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” κατά την διάρκεια του Workshop2, του προγράμματος PALAEMON, αναφερόμενος στο εξελιγμένο σύστημα evacuation, που σκοπό έχει τη βελτιστοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της διαδικασίας εκκένωσης σε σκάφη με ζημιές.

Με αφορμή τη διοργάνωση του workshop ο Αρχιπλοίαρχος Dpa (Designated Person Ashore ) κάπτεν Πέτρος Χατζηδάκης, της ΑΝΕΚ LINES υπογράμμισε: «Καθημερινός προορισμός μας στην ΑΝΕΚ LINES, είναι να εξελισσόμαστε οι ίδιοι για να προσφέρουμε ποιοτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αλλά και να συμβάλλουμε ενεργά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής Ναυτιλίας. Είμαστε περήφανοι, που τα πλοία μας γίνονται τόπος συνάντησης και ζυμώσεων για το αύριο της Ελληνικής Ναυτιλίας.»

Αναμνηστική φωτογραφία με την λήξη του Workshop2, του Προγράμματος PALAEMON, με τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο κέντρο διακρίνεται ο πλοίαρχος του “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” κάπτεν Γ.Φιωτοδημητράκης, διπλά του η κα Ν. Κανατάκη Deputy MLC A.P. του DPA Dpt της ANEK, δεξιά της ο Αρχιπλοίαρχος Dpa της ΑΝΕΚ κάπτεν Πέτρος Χατζηδάκης. Δεξιά του ο κ. Chrobocinski Philippe, Coordinator του προγράμματος PALAEMON.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα PALAEMON, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεξεργάζεται συστήματα, βάσει των οποίων αξιοποιούνται ειδικά σκάφη που είναι προσβάσιμα σε όλους. Σε αυτό το πλαίσιο ακόμη και άτομα με κινητικά προβλήματα δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα κατά την εκκένωση πλοίου – καθώς προσφέρεται η δυνατότητα να κατέλθουν αυτόματα σε σήμα συναγερμού, χωρίς την παρέμβαση του πληρώματος .

Η ΑΝΕΚ LINES, με πυξίδα την καινοτομία, εξελίσσει συνεχώς τα συστήματα λειτουργίας της και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των ανθρώπων της σε συνεργασία με αξιόπιστους φορείς.

Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.