Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Το Σπίτι του Ελληνικού Πολιτισμού Hellas House στη Σαγκάη, υποδέχεται τον Έλληνα...

“Το Σπίτι του Ελληνικού Πολιτισμού Hellas House στη Σαγκάη, υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”

Το Σπίτι του Ελληνικού Πολιτισμού Hellas House στη Σαγκάη, υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Pavlos Kontomichalos, Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, Sophia Kontomichalou and Deputy Minister of Foreign Affairs for Economic Diplomacy and Openness, Konstantinos Fragkogiannis a group photo during the reception.

Το Σπίτι του Ελληνικού Πολιτισμού “Hellas House“, στο κέντρο της Σαγκάης υποδέχθηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδευόμενο από την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, σε δεξίωση που οργανώθηκε προς τιμήν του από τον οργανισμό Enterprise Greece στα πλαίσια της επίσημης τετραήμερης επίσκεψής του στην Κίνα για την 2η Διεθνή ΄Έκθεση Εισαγωγών Κίνας CIIE, στην οποία η Ελλάδα ήταν μια από τις τιμώμενες χώρες. Στην δεξίωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κυβερνητική αποστολή παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, αποτελούμενη από 60 και πλέον εκπροσώπους εταιρειών και φορέων, από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, ήτοι Ενέργεια, Τουρισμός, Ναυτιλία, Κατασκευές, Φαρμακευτικά Προϊόντα, Αγροδιατροφή κ.α., μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Προκοπίου Γ., Κωνσταντακόπουλος Α., Κοπελούζος Χ., Κορρές Γ., Κουκούντζος Κ., καθώς και πολλοί Κινέζοι επενδυτές και επιχειρηματίες και προσωπικότητες του πολιτισμού

Το Hellas House, είναι η εκπλήρωση του οράματος του κου και της κας Κοντομίχαλου για έναν Ελληνικό πολιτιστικό χώρο στην Ασία που καταδεικνύει τα “καλύτερα“ του Ελληνικού πολιτισμού, της φιλοξενίας και της γαστρονομίας διαδίδοντας την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά εκτός συνόρων. Από την ίδρυσή του, τον Μάϊο του 2018, έως και σήμερα αποτελεί ήδη ορόσημο στην κοινωνική, πολιτιστική και επιχειρηματική ζωή της Σαγκάης έχοντας φιλοξενήσει μια πλειάδα σημαντικών επιχειρηματικών, κυβερνητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Συγχρόνως έχει φιλοξενήσει και συνδιοργανώσει εκδηλώσεις παρουσίασης σημαντικών ελληνικών brands τόσο στον κλάδο της φιλοξενίας, όπως με τα ξενοδοχεία Grande Bretagne, Costa Navarino, EROSANTORINI όσο και της γαστρονομίας, με εταιρείες μοναδικών ελληνικών προϊόντων όπως κρασί, λάδι, επικυρώνοντας την ποιότητα αυτών σε στοχευμένο κοινό στην Κίνα. Πρόκειται για έναν χώρο μοναδικής Ελληνικής αισθητικής και ταυτόχρονα σημείο αναφοράς στο κέντρο της Σαγκάης τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Κινέζους επιχειρηματίες όπου προσφέρονται δυνατότητες δικτύωσης, επιχειρείν και παράλληλα δραστηριότητες επιμόρφωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κο και την κα Κοντομίχαλου για το ελληνικό σπίτι “Hellas House“ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ είχε ακούσει για το  Hellas House, δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο παράδειγμα από αυτό το όμορφο εγχείρημα για το τι εστί Ελλάδα στην πόλη της Σαγκάης, και ευχαρίστησε τον Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής  του  Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) στον Δήμο Changning, κο. Wang  για την στήριξή του. Επίσης ευχαρίστησε την Ελληνική κυβερνητική αποστολή, τον οργανισμό Enterprise Greece, την Ελληνική Πρεσβεία, το Ελληνικό Προξενείο και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της επίσκεψης στην Κίνα.   

Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ανέφερε ότι το ταξίδι του αυτό ήταν πολύ παραγωγικό εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η  Ελλάδα θα γίνει το “ success story“ της Ευρωζώνης τα επόμενα χρόνια ενώ τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα ώστε να επεκτείνει την εμβέλεια των μοναδικών προϊόντων της, μεταξύ άλλων τα υψηλής ποιότητας κρασιά, το ελαιόλαδο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά τώρα που η πλειοψηφία των Κινέζων που ανήκουν στην μεσαία και ανώτερη τάξη επιθυμούν να διευρύνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφασή στην δεύτερη απευθείας πτήση που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2020 από την αεροπορική εταιρεία Juneyao Air, συνδέοντας τη Σαγκάη με την Αθήνα, ενισχύοντας περαιτέρω τους ταξιδιωτικούς δεσμούς των δυο χωρών, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην διαδρομή από την Κίνα προς την Ευρώπη, η οποία προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία χάρη στην πλούσια ιστορία της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.