Αρχική FedHATTA Τιμητική διάκριση για δύο προσωπικότητες του τουρισμού Βόρειας Ελλάδας, από την FedHATTA

Τιμητική διάκριση για δύο προσωπικότητες του τουρισμού Βόρειας Ελλάδας, από την FedHATTA

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με την διεθνή τουριστική αγορά, η Ομοσπονδία FedHATTA συμμετείχε και εφέτος στην 35η έκθεση Philoxenia. 
Όπως κάθε χρόνο, το περίπτερο της FedHATTA ήταν σημείο συνάντησης δράσεων για τον τουρισμό. Εφέτος φιλοξενήθηκαν μέλη της Ομοσπονδίας, που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού, στην πιστοποίηση άρτιας λειτουργίας και στα προγράμματα λογισμικού: DGROOPS, LIKNOSS, TETRAKTYS, TUV AUSTRIA.

Οι συνεργάτες της Ομοσπονδίας παρουσίασαν χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες για τουριστικά γραφεία, ενισχύοντας την ευελιξία και προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων του τουρισμού στο σύγχρονο γίγνεσθαι.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης επέλεξε η FedHATTA για να αποδώσει εύφημη μνεία σε δύο προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού:
– Η Ομοσπονδία τίμησε τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και για χρόνια τουριστικό πράκτορα, Μιχάλη Ζορπίδη. Για την μακρά εμπειρία και γνώση του μίλησε ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, τονίζοντας ότι αυτές είναι οι πρακτικές αρετές που είναι απαραίτητο να διαθέτει ένας τουριστικός πράκτορας. Με την σειρά του ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Στάθης Σκρέτας αναφέρθηκε στην πορεία 40 χρόνων του Μιχάλη Ζορπίδη και στην σημαντική συμβολή του στον ελληνικό τουρισμό. Από την άλλη άκρη της Ελλάδας, την Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΗΑΤΤΑ και μέλος της ΓΣ της Ομοσπονδίας κ. Στράτος Μπερέτης, αναφέρθηκε στις έντονες προσπάθειες όλων των τουριστικών πρακτόρων, που διαμορφώνουν το ιδιαίτερο τουριστικό μας προϊόν, από άκρη σε άκρη, σε όλη την επικράτεια.
– Η δεύτερη προσωπικότητα του τουρισμού που τιμήθηκε από την FedHATTA, ήταν ο Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην τουριστική δημοσιογραφία και την καθημερινή του προσπάθεια μέσω της ιστοσελίδας Omorfa Taxidia. Χαριτολογώντας ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, καλώντας τον Σάκη Παπαδόπουλο να παραλάβει την διάκριση, δήλωσε: “εμπεριστατωμένη η κριτική, επίκαιρη η άποψη, ακόμη κι αν μερικές φορές η κριτική αυτή δεν μας αρέσει πολύ”.

Τα βραβεία παρέδωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δήλωσε την ικανοποίησή του και, όπως είπε χαρακτηριστικά: “είναι ουσιαστικό το γεγονός ότι τιμούμε δύο προσωπικότητες που και οι δύο προέρχονται και δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα”.

Στην σύντομη και λιτή τελετή ήταν παρόντες ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογου, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας, ο πρόεδρος του TCB κ. Γιάννης Ασλάνης, ο πρόεδρος της HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας καθώς και μεγάλος αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.