Αρχική Δήμοι Να λυθεί οριστικά “με τροπολογία στη βουλή” το θέμα της αμφισβήτησης ιδιοκτησιών...

Να λυθεί οριστικά “με τροπολογία στη βουλή” το θέμα της αμφισβήτησης ιδιοκτησιών από την Κτηματική Υπηρεσία ζητούν οι Δήμαρχοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Celestyal Cruises

Την παρουσία και στήριξη όλων των βουλευτών της Ανατολικής Αττικής ζητούν με ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση, οι Δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινότητα Σαρωνίδας λόγω αμφισβήτησης ιδιοκτησιών και την αποστολή ενστάσεων από την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής, σε εφαρμογή Δικαστικής απόφασης του 1872, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στη Σαρωνίδα (cafe Δωδώνη Λεωφ. Σαρωνίδος 3). 

Με την εξέλιξη της διαδικασίας του Κτηματολογίου (εκδίκαση των ενστάσεων), το πρόβλημα, όπως υποστηρίζουν, θα γενικευθεί και σε όλες τις ενότητες των Δήμων Λαυρεωτικής (Αγ. Κωνσταντίνος, Κερατέα, Λαύριο) και Σαρωνικού (Καλύβια, Κουβαράς, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια), δημιουργώντας εκ νέου μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες και τους κατοίκους των δύο δήμων.

Σημείωση του συντάκτη: Το μεγαλύτερο μέρος της Σαρωνίδας έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης από το 1959…..

 

Η ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση

Θέμα: Συνάντηση στη Σαρωνίδα για το θέμα της αμφισβήτησης ιδιοκτησιών από την Κτηματική Υπηρεσία.

                  Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην Κοινότητα της Σαρωνίδας λόγω αμφισβητήσεων από την Κτηματική Υπηρεσία – κατά τη διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου – ιδιοκτησιών ιδιωτών της Κοινότητας σε εφαρμογή της 1151/1872 Δικαστικής Απόφασης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν σταλεί περισσότερες από 1.000 ειδοποιήσεις – ενστάσεις από την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής.

Στο παρελθόν (πριν τρία χρόνια περίπου) είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο Δήμο Λαυρεωτικής με πρόστιμα και αποβολές από τις ιδιοκτησίες κατοίκων του Λαυρίου. Κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Λαυρεωτικής και με την στήριξη βουλευτών της περιοχής μας, ψηφίστηκε τροπολογία στο Κοινοβούλιο με την οποία αναστέλλεται η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης και Επιβολής Ειδικής Αποζημίωσης που εκδόθηκαν από την ΕΤΑΔ – Κτηματική υπηρεσία του δημοσίου για τους κατοίκους των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, μέχρι την κύρωση των οριστικών εγγράφων του εθνικού κτηματολογίου των ανωτέρω Δήμων. Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 47/ Α΄/04.04.2017.

Με την εξέλιξη της διαδικασίας του Κτηματολογίου (εκδίκαση των ενστάσεων), το πρόβλημα θα γενικευθεί και σε όλες τις ενότητες των Δήμων Λαυρεωτικής (Αγ. Κωνσταντίνος, Κερατέα, Λαύριο) και Σαρωνικού (Καλύβια, Κουβαράς, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια), δημιουργώντας εκ νέου μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες και τους κατοίκους των δήμων μας.

Για τον λόγο αυτό σας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για συζήτηση του θέματος και διατύπωση προτάσεων την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:00μ.μ. στη ΔΩΔΩΝΗ (Λεωφόρος Σαρωνίδας 3).

Εισηγητές στη συζήτηση θα είναι οι Δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρουσία όλων των βουλευτών της Ανατολικής Αττικής, στους οποίους θα επιδοθεί η πρόταση τροπολογίας που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή για την επίλυση του προβλήματος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.