Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Οι πέτρες μιλούν» στο Μουσείο Ακρόπολης

«Οι πέτρες μιλούν» στο Μουσείο Ακρόπολης

Θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία κάτω από την

Ακρόπολη από τις 4 Οκτωβρίου.


Κάτω από τον ιερό βράχο, στο Μουσείο Ακρόπολης, εκεί όπου εκτίθενται τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής, κλασικής τέχνης, φιλοξενείται από τις 4 Οκτωβρίου και για όλο τον μήνα η πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν». Θεατρικά δρώμενα που αναδεικνύουν κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποδίδονται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) σε μια πρωτότυπη σύλληψη, η οποία έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό κυρίως από τους τουρίστες αλλά και τους Έλληνες, καθώς παράλληλα με την επίσκεψή τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον λόγο των αρχαίων τραγικών, ποιητών και φιλοσόφων. Η παρακολούθηση της δράσης άλλωστε είναι ελεύθερη για όλους.

Πρόκειται για μία προσφορά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, που εφέτος έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. Ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης, ήρωες διαχρονικοί ζωντανεύουν μέσα από τις «Πέτρες μιλούν». Στόχος της δράσης, η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της: τις τέχνες και τα γράμματα.

Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι θεατές παρακολουθούν: Το προοίμιο της «Οδύσσειας» (και σε μελοποιημένη απόδοση), αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, την Παλατινή Ανθολογία, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τον Ομηρικό Ύμνο στην Αφροδίτη. Ειδικά στο Μουσείο Ακρόπολης θα ακουστεί και η «Προσευχή επάνω στην Ακρόπολη», του Ερνέστ Ρενάν.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ. έως 1μ.μ. ενώ τα κείμενα αποδίδονται από ομάδα σπουδαστών -ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.

Με την παρουσίαση των δρώμενων στο Μουσείο Ακρόπολης, «Οι πέτρες μιλούν» ολοκληρώνουν την φετινή τους πορεία, που άρχισε τον Ιούλιο από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και συνεχίσθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αρχαία Αγορά. Ιδιαίτερα επιτυχημένη μάλιστα ήταν η παρουσίαση της δράσης στο μουσείο του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο.

Στο τρίτο χρόνο τους φέτος «Οι πέτρες μιλούν» και έχοντας πλέον δημιουργήσει θεσμό για την Αθήνα, επιβραβεύθηκαν και από το Ελληνικό Φεστιβάλ, που τις ενέταξε στο πρόγραμμά του «Άνοιγμα στην πόλη».

Την οργάνωση παραγωγής της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» έχει η “smartconcepts”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.