Αρχική General Περιοδεία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής σε Μόσχα και Αγία...

Περιοδεία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Γ. Πατούλης: Θα ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας προκειμένου να την καταστήσουμε 12μηνο τουριστικό προορισμό.

Περιοδεία (roadshow) στη Ρωσία πραγματοποίησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, παρουσιάζοντας τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική ως σύνολο προορισμών για διακοπές σύντομης διάρκειας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, στη Μόσχα, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας & Κ.Α.Κ., πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο της πόλης, ενώπιον σημαντικών τουριστικών παραγόντων της Ρωσίας – touroperators, δημοσιογράφων και φορέων της ρωσικής βιομηχανίας τουρισμού. Πάνω από 20 εκπρόσωποι της ρωσικής τουριστικής αγοράς (από TEZTour, CoralTravel, CarlsonTourism, PEGAS, PanteonTravel, RataNews, InterfaxTourism κ.ά.), είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο των γεωγραφικών και θεματικών τουριστικών εμπειριών της Αττικής και να απολαύσουν εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις.

Την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας & Κ.Α.Κ., πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής στο εστιατόριο γνωστού ξενοδοχείου της πόλης. Περισσότεροι από 25 touroperators, δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί συντάκτες παρευρέθησαν στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας εταιρείες και οργανισμούς, όπως οι AmbotisHolidays, AnnexTour, BeleonTours, Intourist, SaintPetersburgCenterofTourism, TUISPB, CommodoreWorldofTravel, Ένωση Δημοσιογράφων Αγίας Πετρούπολης και Περιφέρειας Λένινγκραντ, κ.ά.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

Προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, του πολιτισμού και των ιστορικών μνημείων της, μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή. Θέλουμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας, προκειμένου να την καταστήσουμε 12μηνο τουριστικό προορισμό.  Σε αυτό το πλαίσιο, με συντονισμένες κινήσεις και συγκεκριμένες πολιτικές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, θα εργαστούμε για την ενίσχυση του brandname της Αττικής μας.  Θα εστιάσουμε στο θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο συνεδριακός και ο τουρισμός υγείας, καθώς θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του λεκανοπεδίου. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θεόδωρου Κουτσογιαννόπουλου.

Τόσο στη Μόσχα, όσο και στην Αγία Πετρούπολη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, αναφέρθηκε στις απεριόριστες δυνατότητες της Αττικής για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α. ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά των ώριμων τουριστικών προϊόντων που διαχέονται σε ολόκληρη την Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, προβλήθηκε το νέο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε τομείς που ενδιαφέρουν πρωτίστως το ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό, όπως είναι η υγεία και ευεξία, ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός, καθώς και ο τουρισμός πολυτελείας/exclusivetravel, και οι δυνατότητες που προσφέρει η Αττική για σύντομες αποδράσεις στους μοναδικούς νησιωτικούς προορισμούς του Σαρωνικού κόλπου.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας & Κ.Α.Κ., κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου και τα στελέχη της, στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, κα Ελένη Βακάλη, και στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, κ. Σπυρίδωνα Βούλγαρη, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο να υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία η προγραμματισμένη σύντομη περιοδεία της Περιφέρειας Αττικής στη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.