Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε μνημεία του νομού Σερρών

Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε μνημεία του νομού Σερρών

Σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, έκανε την πρώτη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, ένα μοναδικό βυζαντινό μοναστηριακό συγκρότημα του 13ου αιώνα, το οποίο έχει το προνόμιο να μην έχει εγκαταλειφθεί ποτέ. Η κ. υπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου για την αποκατάσταση και την αναστήλωσή του, που υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Η κ. υπουργός δήλωσε ότι ο νομός Σερρών έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και της Περιφέρειας, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στον ίδιο χώρο προχωρά το έργο της αναστήλωσης στο περίφημο Χάνι, το οποίο είναι δείγμα τυπικής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Το έργο υλοποιείται χάρις στην ευγενή χορηγία του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.