Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οινοξένεια 2019: Η αυλαία έπεσε με μια μεγάλη γιορτή!

Οινοξένεια 2019: Η αυλαία έπεσε με μια μεγάλη γιορτή!

Ο θεσμός Οινοξένεια – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας ολοκλήρωσε το 7ο ταξίδι του, το οποίο φέτος κράτησε από τις 18 έως και τις 30 Αυγούστου. «Η Δική Μας Θάλασσα», ο Κορινθιακός Κόλπος και η ευεργετική του επίδραση στην Αιγιάλεια, ήταν η φετινή θεματική του θεσμού που ένωσε αρμονικά για άλλη μια φορά, τους ποιοτικούς οίνους της περιοχής, την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Τα Οινοξένεια έκλεισαν με την καθιερωμένη τελετή λήξης την Παρασκευή 30 Αυγούστου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» και στο παρακείμενο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς». Οι πόρτες του «Αλέκος Μέγαρης» άνοιξαν για το κοινό στις 20:00 και εκεί τους υποδέχτηκαν, στο στολισμένο κήπο, οι οινοποιοί του δικτύου Οινοξένεια για την καθιερωμένη γευσιγνωσία οίνου. Φέτος συμμετείχαν στο θεσμό 8 οινοποιεία: Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Cavino, Οινοποιείο Κανακάρη, Οινοποιείο Κιντώνη, Οινοποιείο Κροκιδά, Οινοφόρος (Rouvalis Winery) και Τετράμυθος.

Λίγο μετά τις 21:00, στο «γειτονικό» υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», παρουσιάστηκε  από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Η δική μας θάλασσα», ένα πραγματικό παραδοσιακό γλέντι με μουσική, τραγούδι και χορό που έγινε ύμνος στο κρασί, ύμνος στην θάλασσα και ύμνος στην παράδοση.

Την παράσταση προλόγισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, η οποία τόνισε την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την πραγματοποίηση των Οινοξενείων, ενός τόσο σημαντικού θεσμού για την Αιγιάλεια και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος, ενώ αποχαιρέτησε το κοινό μιας και ολοκλήρωσε τη θητεία της με την ευχή να συνεχιστούν με επιτυχία τα Οινοξένεια. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο απερχόμενος δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, τονίζοντας και αυτός με τη σειρά του τη σημαντικότητα του θεσμού και ευχαριστώντας την κα Παπαχριστοπούλου για τη συνεισφορά της. Σύντομη παρέμβαση έκανε κ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπαντρέου δηλώνοντας την στήριξη του στην προσπάθεια της Αιγιάλειας να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτισε και η οινολόγος κα Ευαγγελία Αμανατίδη εκ μέρους του νεοσυσταθέντος Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, που ήταν συνδιοργανωτής των φετινών Οινοξενείων.

Τη συνέχεια ανέλαβε ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου ο οποίος πλαισιώθηκε με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής παρουσιάζοντας  νησιώτικους χορούς και τραγούδια 5 περιοχών  της Ελλάδοςκαι ξεσηκώνοντας με την απόδοση μουσικών και χορευτών τους πολυπληθείς θεατές, που επευφημούσαν συνεχώς. Παρουσιαστές ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Ρούφας και η Ιωάννα Στεφανάτου. Τα κείμενα και το Video ήταν της κα Μαρίας Καβούνη. Ιδιαίτερα εμβόλιμα δρώμενα ήταν η παρουσία ενός μαθηματικού ο οποίος εξήγησε πώς λειτουργούσε η κούπα του Πρωταγόρα, ενός οινοποιού που εξήρε το κλίμα της περιοχής, ενός γιατρού και φαρμακοποιού, που ανέλυσαν τις θεραπευτικές ιδιότητες του οίνου.

Μετά το τέλος της παράστασης μοιράστηκαν στο κοινό χειροποίητα αναμνηστικά με το λογότυπο των Οινοξενείων .

Τα Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας κάνουν μια μικρή παύση μέχρι τον επόμενο Αυγούστου και υπόσχονται ακόμη καλύτερες εμπειρίες και συγκινήσεις!

Συντελεστές Παράστασεις:

Χορευτικός Όμιλος Αιγίου

Δάσκαλοι χορευτικού μέρους: Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου, Γιώργος Κατσίβελος

Μουσικοί: Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί-τραγούδι)

Γιάννης Γευγελής (κρουστά)

Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο-τραγούδι)

Δημήτρης Μπάκος (τσαμπούνα)

Κωνσταντίνα Πάτση (σαντούρι-τραγούδι)

Παρουσίαση εκδήλωσης:  Γιώργος  Ρούφας, Ιωάννα Στεφανάτου

Δημιουργική προσέγγιση -κείμενα-βίντεο:  Μαρία Καβούνη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρούφας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.