Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας...

Συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Στην  συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Τσιγιουέ Τσανγκ συζητήθηκαν οι κοινές δράσεις που θα αναληφθούν από τις δύο χώρες για  την περίοδο 2020-22.

Η κ. Τσανγκ, κατ’ αρχήν, δήλωσε ότι είναι μεγάλη η χαρά της που συνεργάζεται με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται ιδανικά αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα φιλίας και συνεργασίας.

Η κ. Μενδώνη είπε ότι ο δρόμος του μεταξιού  συνέδεσε την Κίνα με την Ελλάδα, τους δύο μεγάλους πολιτισμούς της Ανατολής και της Δύσης που αλληλοσυμπληρώνονται. Στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας «μια ζώνη ένας δρόμος» γίνεται ακόμη πιο στενή η σχέση των δυο χωρών, εμβαθύνοντας τις ανταλλαγές τους σε πολλά επίπεδα.

Το 2021 έχει οριστεί ως το Πολιτιστικό – Τουριστικό έτος Ελλάδας- Κίνας. Η κ. Μενδώνη είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στον Πολιτισμό και στη συνέργεια του Τουρισμού, ως μοχλό παιδευτικής, κοινωνικής  και οικονομικής  ανάπτυξης, ενώ η κ. Τσανγκ εξήγησε ότι η κυβέρνησή της έχει κοινό υπουργείο για τους δυο τομείς θεωρώντας τους  ότι είναι κύριοι αναπτυξιακοί παράγοντες για την χώρα της.

Η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι η Ελλάδα το 2021 θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ανεξαρτησίας της. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να οργανωθεί σημαντική αρχαιολογική έκθεση στο εμβληματικό Εθνικό Μουσείο, στο Πεκίνο, στην πλατεία Τιενανμέν.

Η κ. Τσανγκ επεσήμανε ότι η Κίνα θα  γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος. Η κ. Μενδώνη, αντίστοιχα, ζήτησε να φιλοξενήσει το Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα έκθεση από τους αυτοκρατορικούς θησαυρούς της Κίνας, τονίζοντας ότι ο χώρος των θησαυρών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι ιδανικός να υποδεχθεί την αυτοκρατορική Τέχνη της Κίνας, θυμίζοντας την τεράστια επιτυχία πού είχε η έκθεση από τα αυτοκρατορικά ενδιαιτήματα του Qianlong, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η κ. Μενδώνη επανέφερε στην κυρία πρέσβη το ζήτημα του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, συνδέοντας το με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δυο χώρες και αφορά στις ενάλιες αρχαιότητες. Εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί σχετικό υλικό στην πρεσβεία, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας ώστε το λιμάνι του Πειραιά να αποκτήσει ένα πρότυπο και μοναδικό μουσείο, αφιερωμένο στις ενάλιες αρχαιότητες. Στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί έκθεση με τα επιτεύγματα της κινεζική ναυτοσύνης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε στην κυρία πρέσβη ότι ευχαρίστως δέχεται η Ελλάδα να φιλοξενήσει, στο πλαίσιο του FORUM 17+1, την σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού το 2021.

Στο τέλος η κ. πρέσβης ενημέρωσε την κ. Υπουργό για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πολιτιστικό κέντρο της Κίνας στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.