Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η πανσέληνος του Δεκαπενταύγουστου

Η πανσέληνος του Δεκαπενταύγουστου

Το πιο λαμπερό καλοκαιρινό φεγγάρι, η πανσέληνος του Αυγούστου, φωτίζει μία ακόμη χρονιά, μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Κυριακή 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Αυγούστου. Κορυφώνονται με την πανσέληνο, την Πέμπτη 15 Αυγούστου σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο αναλυτικός πίνακας έχει αναρτηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην αφίσα των φετινών εκδηλώσεων, καθώς συμπίπτουν η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, παρουσιάζεται η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στη Σίφνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.