Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οινοξένεια 2019: Η γιορτή ξεκίνησε από την παραλία Αιγίου, τιμώντας τη «Δική...

Οινοξένεια 2019: Η γιορτή ξεκίνησε από την παραλία Αιγίου, τιμώντας τη «Δική μας θάλασσα»

Ο πολυδιάστατος θεσμός των Οινοξενείων – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας, επέστρεψε για 7η χρονιά, έχοντας πια καθιερωθεί σαν ένα από τα χαρακτηριστικότερα φεστιβάλ της χώρας που συνδυάζει μοναδικά τη γευσιγνωσία οίνων, τις τοπικές γεύσεις και τον πολιτισμό, με φόντο τα υπέροχα τοπία της Αιγιάλειας.  Η φετινή θεματική είναι ο Κορινθιακός Κόλπος και η πολύπλευρη επίδραση του στο κλίμα, στην μορφολογία, στην ιστορία και στην γαστρονομία της Αιγιάλειας.

Οι εκδηλώσεις για την έναρξη των Οινοξενείων, πραγματοποιήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Αιγίου, με τον ηθοποιό Γιώργο Ρούφα να παρουσιάζει την βραδιά στην πλατεία Ποσειδωνίας – Paestum, κάνοντας αναφορές στην ιστορική πορεία της Αιγιάλειας, στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών και τη γαστρονομία της θάλασσας, που φέτος έχει την τιμητική της. Μαζί του η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου η οποία έδωσε το έναυσμα για τη γιορτή ολόκληρης της Αιγιάλειας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», η Δημοτική παιδική – νεανική χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ενώ ένα ιστιοφόρο του  Ναυταθλητικού  Ομίλου Αιγίου «Ο Ποσειδών» «συντρόφευσε» από θαλάσσης την τελετή έναρξης ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μαγειρική με γεύσεις του Κορινθιακού Κόλπου.

Καθόλη τη διάρκεια της τελετής οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους οίνους του δικτύου οινοποιείων Οινοξένεια που φέτος είναι οι: Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Cavino, Οινοποιείο Κανακάρη, Οινοποιείο Κιντώνη, Οινοποιείο Κροκιδά, Οινοφόρος (Rouvalis Winery), Τετράμυθος.

 

Στην άλλη πλευρά της παραλίας του Αιγίου και πιο συγκεκριμένα στο Νέο Λιμάνι  της πόλης, ο Σωκράτης Μάλαμας μπροστά σε παραπάνω από 4000 θεατές, χάρισε μια αξέχαστη ερμηνεία, για παραπάνω από 3,5 ώρες, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο στην έναρξη των Οινοξενείων.

Το κοινό τραγούδησε μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και όλα αυτά με φόντο το γραφικό παραλιακό μέτωπο και την πόλη του Αιγίου.

Οι εκδηλώσεις των Οινοξενείων θα συνεχιστούν έως τις 30 Αυγούστου, με καθημερινά  δρώμενα σε οινοποιεία, εστιατόρια και μοναδικές ορεινές και παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Αιγιάλειας, σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και εμπειριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.