Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 45 Εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

45 Εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

45 Εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

Πάνω από 45 ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι προσφέρουν τα έργα τους στην ομαδική έκθεση «Ξανά ζω» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο RAMADA ATHENS ATTICA RIVIERA στο Μάτι, 20-26 Ιουλίου 2019, για να στηρίξουν με τα έσοδα τους εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης στέλνουν μέσα από την έκθεση «Ξανά Ζω» που διοργανώνουν στο Μάτι, ακριβώς ένα χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου πάνω από 45 καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή Νέας Μάκρης και Ραφήνας. Σκοπός είναι ο πολιτισμός να λειτουργήσει επουλωτικά για εκείνους που έχουν υποστεί μεγάλα εγκαύματα και ζούνε ακόμα με τις συνέπειες και να συνδράμει οικονομικά στην αποθεραπεία τους.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους με σκοπό τα έσοδα από την πώλησή τους να διατεθούν στους εγκαυματίες για την κάλυψη των αναγκών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους καλλιτέχνες, όπως η ζωγράφος Φούλη Μητσιάλη που εμπνεύστηκε την ιδέα για την έκθεση, έχασαν και οι ίδιοι το σπίτι και το εργαστήριό τους από τη φωτιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου 2018. «Σκεφτήκαμε ότι ο πολιτισμός θα βοηθήσει την περιοχή και τους εγκαυματίες» αναφέρει η ζωγράφος που συμμετέχει με έναν πίνακα που απεικονίζει «δέντρα αισιόδοξα… γιατί κάθε μέρα πήγαινα στο βουνό και με πονάει αυτή η αλλαγή του τοπίου, τα δέντρα είναι φίλοι μας».  Αίσθηση προκαλεί η εγκατάσταση που δίνει χρώμα και πνοή ζωής με καμένα δέντρα από το Μάτι και που δεν θυμίζουν σε τίποτα καμένη γη.

Η έκθεση «Ξανά Ζω» παρουσιάζεται 20-26 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο RAMADA ATHENS ATTICA RIVIERA της Zeus International, επί της οδού Ποσειδώνος 55-57, στο Μάτι.

Στο πιάνο τη βραδιά των εγκαινίων θα είναι εθελοντικά ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης και σολίστ πιάνου Μάριος Στρόφαλης.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 20:30

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00-14:00 και 18:00-22:00

Επιμέλεια έκθεσης: Μιμικάννα Αναστασάκη

Στην έκθεση συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ: ΕΥΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ζωγράφος, ΕΡΙΕΤΤΑ ΒΟΡΔΩΝΗ ζωγράφος, PASCALINE BOSSU ζωγράφος, AIDA  CARBONE  ζωγράφος, ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ αρχιτέκτων, ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ γλύπτης, ΤΑΝΙΑ  ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ζωγράφος, RICCARDO  DI LAURO  ζωγράφος, ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΒΑΣΗΣ γλύπτης, ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ γλύπτης, DIANE  KATSIAFICAS  ζωγράφος, ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ  ζωγράφος, ΛΟΥ ΚΟΤΣΟΜΙΤΗ  ζωγράφος, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΚΗΣ  ζωγράφος, ΜΑΡΙΤΣΑ ΛΑΛΙΩΤΗ  ζωγράφος, ΑΘΗΝΑ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ζωγράφος, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΟΖΑ ζωγράφος, ΦΟΥΛΗ ΜΗΤΣΙΑΛΗ  ζωγράφος, ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ζωγράφος, ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΡΤΟΛΗΣ γλύπτης, ΜΑΤΑ  ΜΠΕΡΤΟΛΗ ζωγράφος, ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΠΟΥΡΧΑ ζωγράφος,  ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ ζωγράφος, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΥΡΓΑΛΗ ζωγράφος, ΤΙΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ  ζωγράφος, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ζωγράφος, MICHAEL TUPAY ζωγράφος, ΣΙΣΣΥ ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΥ φοιτήτρια Α.Σ.Κ.Τ. ΧΑΒΙΑΡΑ ELSERMANS  ζωγράφος, ΠΕΝΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ζωγράφος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ: ΒΙΒΙΑΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ, ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΣΙΣΣΥ ΔΑΒΡΗ, ΣΕΒΑΣΤΗ ΔΡΑΚΟΥΛΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΣΟΚΟΙΛΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ:ΚΑΖΑΓΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΟΥΣΗ, ΧΛΟΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΛΙΖΙΩΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΕΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΙΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.