Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και στους Βουλευτές Κέρκυρας κ. Στέφανο Γκίκα, κ. Αλέκο Αυλωνίτη και κ. Δημήτρη Μπιάγκη, προκειμένου να γίνει για ακόμη μια φορά κατανοητή από την πολιτεία η άμεση και απόλυτη ανάγκη που υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει ότι «επιθυμούμε, αφενός, να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, που προσφέρει τεράστια έσοδα ετησίως στον δημόσιο κορβανά, εξαιτίας της προβληματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφετέρου ζητούμε τη δική σας άμεση βοήθεια για την επίλυσή του.

Για μια ακόμα χρονιά τα «βουνά» των σκουπιδιών έχουν κατακλύσει το νησί μας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να συνεχίζεται η δυσφήμιση για τον τόπο και το τουριστικό μας προϊόν. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής «η Κέρκυρα πεθαίνει», και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την άμεση παρέμβασή σας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί πάραυτα το αίτημα, για άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού, αίτημα το οποίο έχει διατυπωθεί πολλάκις και από διαφόρους θεσμικούς φορείς και στο παρελθόν, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.