Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά The Pinnacle Athens: Το νέο Aparthotel σε μέγεθος μίνι ουρανοξύστη στο κέντρο...

The Pinnacle Athens: Το νέο Aparthotel σε μέγεθος μίνι ουρανοξύστη στο κέντρο της Αθήνας

Από τις 22 Απριλίου άνοιξε τις πύλες του το Aparthotel «The Pinnacle Athens». Το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, στη γωνία των οδών Αιόλου 75 και Ευριπίδου.

Πρόκειται για ένα 9όροφο κτίριο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε πρώτη φάση τη δεκαετία του ’70, από τον αρχιτέκτονα Βαράγκη, σε στυλ Αθηναϊκού Μοντερνισμού. Αρχικά λειτούργησε για αρκετά χρόνια ως ένα από τα πρώτα και πιο εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα της εποχής, υπό την επωνυμία «Μαύρος». Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μέχρι και σήμερα είναι τόσο το ύψος του, όσο και τα χιλιάδες μεταλλικά πλακίδια που καλύπτουν την όψη του, καθιστώντας το έτσι τον μοναδικό μίνι ουρανοξύστη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να υποδεχτούμε το «Pinnacle Athens», νωρίτερα, έπρεπε να αντιμετωπιστούν κάποιες σημαντικές προκλήσεις που αφορούσαν το ακίνητο. Όπως χαρακτηριστικά ήταν:

– Η έλλειψη παραθύρων στην αρχική του μορφή (σ.σ. υπήρχαν μόνο στενόμακροι φεγγίτες κατακόρυφα στις γωνίες του κτιρίου), γεγονός που εξυπηρετούσε τη χρήση του ως εμπορικού κέντρου, αλλά όχι ως καταλύματος.

– Η σχεδόν παντελής απουσία υδραυλικού συστήματος (σε ολόκληρο το κτίριο υπήρχε μόνο ένα wc).

– Η ταλαιπωρημένη από τα χρόνια εντυπωσιακή όψη του, με τα μεταλλικά πλακίδια να αποκολλώνται συχνά από τον αέρα.

Τα εμπόδια αυτά ήταν μερικά εξ’ όσων απαιτούνταν να υπερκεραστούν, προκειμένου ένα εγκαταλελειμμένο και κλειστό για αρκετά χρόνια ακίνητο, να λάβει τη μορφή που έχει σήμερα το νέο Aparthotel.

Τις διαδικασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής του κτιρίου ανέλαβε και διεκπεραίωσε η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, Conous Constructions. Σημειώνεται, πως η Conous όχι μόνο επιμελήθηκε την αναμόρφωση του Pinnacle, αλλά ανέλαβε κιόλας κατόπιν τη διαχείριση του νέου Aparthotel, με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στο «πηδάλιο». Όπως, μάλιστα, αναφέρει στο bizness.gr στέλεχος της Conous: «Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν για την πραγματοποίηση του project, δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την ιδέα του γιατί… ερωτευτήκαμε το κτίριο από την πρώτη κιόλας ματιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες ανακατασκευής διήρκησαν περίπου 8 μήνες, υπό την επίβλεψη του μηχανικού Στυλιανού Κωνσταντινίδη και περιλάμβαναν καταρχήν τη διάνοιξη κατακόρυφων παραθύρων (από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι σε κάθε σουίτα), έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα τη θέα του Αθηναϊκού αστικού τοπίου.

Η παρέμβαση για τα νέα αυτά ανοίγματα έλαβε χώρα μετά από σχετική μελέτη αλλά και άδεια των αρμόδιων επιτροπών και εναρμονίστηκε, πλήρως, με την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Αφήνοντας αρκετό χώρο για τα πάνω από 3500 inox πλακίδια, τα οποία αφού καθαρίστηκαν επανατοποθετήθηκαν ένα προς ένα, όπως ακριβώς υπήρχαν στην αρχική κατασκευή της δεκαετίας του 70’.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενισχύθηκε η στατικότητα του κτιρίου. Ουσιαστικά, δημιουργήθηκαν από το μηδέν νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και μονώθηκαν δάπεδα και τοιχία, για να προστατεύεται τόσο το κέλυφος του ακινήτου, όσο και οι νέες κατασκευές και διαμορφώσεις στο εσωτερικό του.

Η ομάδα που επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη του The Pinnacle, με επικεφαλής τον δημιουργικό διευθυντή της Conous, Φραγκίσκο Παπασηφάκη, επέλεξε σκόπιμα να αποφύγει τα copy-paste δωμάτια των ξενοδοχείων, προσδίδοντας σε κάθε σουίτα ή δωμάτιο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το καθιστούσε ξεχωριστό.

Ένα από τα στοιχεία που, οπτικά, δίνουν ξεχωριστή… πινελιά στο «Pinnacle», είναι τα περισσότερα από 300 έργα τέχνης που κοσμούν τα ξύλινα πάνελ στα τοιχία της μαρμάρινης σκάλας από το ισόγειο μέχρι και τον 9ο όροφο. Επισημαίνεται, ότι το καινούργιο Aparthotel διαθέτει 22 διαμερίσματα (standard δωμάτιο, studio σουίτα, deluxe σουίτα, superior σουίτα, σουίτα corner και σουίτα ρετιρέ). Στον 8ο όροφο υπάρχει ένα ιδιαίτερο meeting room, το οποίο διατίθεται μετά από σχετική κράτηση για επαγγελματικά γεύματα και εταιρικές παρουσιάσεις, με το δικό του σαλόνι για αντίστοιχα lunch breaks.

Επιπρόσθετα, στον 9ο όροφο του κτιρίου, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το ψηλότερο στο Εμπορικό Τρίγωνο, βρίσκεται το Roof Garden του καταλύματος, με θέα που εκτείνεται από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την Πλάκα, μέχρι τον Λυκαβηττό, τον Πειραιά, τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Μεταξύ άλλων, το «The Pinnacle» διαθέτει το Maison de Curiosites, ένα πρωτότυπο κατάστημα στην είσοδό του όπου πωλούνται παλιά βιβλία, μικρές αντίκες, κοσμήματα, αρωματικά κεριά και διακοσμητικά είδη ιδιαίτερης αισθητικής. 

Σε μία θερινή σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει και για την οποία οι προσδοκίες, είναι ιδιαίτερα υψηλές, η Αθήνα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις, με μεγάλα brand να εισέρχονται στην εγχώρια αγορά και να αναβαθμίζουν το προς διάθεση τουριστικό προϊόν. 

Πέρα από το «The Pinnacle Athens», στο κέντρο της πρωτεύουσας πρόσφατα άνοιξε το Academia of Athens, ενώ αναμένεται να εκκινήσει τη λειτουργία του το Athens Townhouse της Intrakat . 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.