Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη Νέα Υόρκη για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη Νέα Υόρκη για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και τη διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών «Summer Fancy Food Show 2019»

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και να συμμετέχει στην πρώτη παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, τη Summer Fancy Food Show 2019.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο, στη γενέτειρα του τελευταίου, τη Νέα Πέλλα, πριν από τρεις μέρες, καθώς παρέστη στον Πανηγυρικό Δυσαρχιερατικό Εσπερινό της Πεντηκοστής, που τελέστηκε χοροστατούντος του κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η ομόφωνη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής αποτελεί ένα χαρμόσυνο μήνυμα για όλη τη Μακεδονία. Επισήμανα στον νέο Αρχιεπίσκοπο ότι θα είμαστε δίπλα του στη σημαντική αποστολή που αναλαμβάνει για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία και την ομογένεια. Θεωρώ χρέος μου ως Περιφερειάρχης να ανταποκριθώ στην πρόσκληση να παραστώ στην τελετή ενθρόνισής του, που είναι κορυφαίο γεγονός για την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ».

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, θα συμμετέχει στην αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Summer Fancy Food Show 2019, που είναι από τα κορυφαία γεγονότα παγκοσμίως στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, με ιστορία 65 ετών.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των μακεδονικών προϊόντων. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Javitz της Νέας Υόρκης και στην αποστολή θα συμμετέχουν έξι μεγάλες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που με τη συνδρομή της Περιφέρειας θα επιδιώξουν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, ώστε να κατακτήσουν τα ποιοτικά προϊόντα της μακεδονικής γης ισχυρή θέση σε νέες αγορές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής παραγωγής και τις εξαγωγές.

«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 65η Summer Fancy Food Show είναι ουσιαστική. Συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών των ΗΠΑ, με έξι δυναμικές, μεγάλες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον πρωτογενή τομέα, στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε το όνομα των προϊόντων – σημαία της μακεδονικής γης παγκοσμίως. Η συμμετοχή μας γίνεται στη βάση του προγραμματισμού και της πολιτικής μας για προβολή και προώθηση των μακεδονικών προϊόντων, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Στόχος είναι να διατηρήσουμε την Κεντρική Μακεδονία πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων και να αυξήσουμε περαιτέρω τις εξαγωγές, δίνοντας διέξοδο στους παραγωγούς μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στα χρόνια της κρίσης πετύχαμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας κατά 50%, πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της χώρας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.