Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Unlock the screen”: 2η Διεθνής Συνάντηση “Fest of Fests” Ίδρυμα Μιχάλης...

“Unlock the screen”: 2η Διεθνής Συνάντηση “Fest of Fests” Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 10-13 Ιουνίου 2019

Η διεθνής συνάντηση Fest of Fests διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 10-12 Ιουνίου 2019 , μετά την πρώτη επιτυχημένη συνάντηση, τον Ιούνιο του 2018.

Το Fest of Fests οργανώνει μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας επάνω στην προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας στην σχολική εκπαίδευση, αλλά και στον καίριο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν σε αυτό το πλαίσιο τα παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Η φετινή συνάντηση φέρνει κοντά σημαντικά παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ καθώς και κινηματογραφικά ινστιτούτα από 12 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών με μεγάλη παράδοση στην κινηματογραφική παιδεία και τον νεανικό κινηματογράφο, όπως Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία. Την ευρωπαϊκή και διεθνή αποδοχή και δικτύωση της συνάντησης υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Παιδικό Κινηματογράφο (ECFA), το Διεθνές Κέντρο για τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο (CIFEJ) και η Αμερικανική Ένωση για την Οπτικοακουστική Παιδεία (NAMLE).

Στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης, το Fest of Fests συμπράττει με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την διοργάνωση ελληνικού εργαστηρίου την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, με θέμα την ένταξη της κινηματογραφικής παιδείας στην Ελληνική εκπαίδευση.

Η δράση Fest of Fests (Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Αττικής. Φιλοδοξεί να εδραιώσει ένα διεθνές δίκτυο – κοινότητα πρακτικής με τη συμμετοχή παιδικών και νεανικών κινηματογραφικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών οργανισμών, ακαδημαϊκών και δημόσιων φορέων. Στόχος μας είναι ανταλλαγή πρακτικών και η ενίσχυση των συνεργειών για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παιδείας για νέους.

  • Ενημερωθείτε για τις παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και προβολές: bit.ly/2WHjMTh
  • Δείτε το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής συνάντησης εδώ: bit.ly/2LDttAL
  • Δείτε το πρόγραμμα του ελληνικού εργαστηρίου εδώ: bit.ly/2Jj0CA3

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.