Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο

H Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο

H Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!

Η μεγάλη γιορτή των μουσείων κάθε χρόνο τον Μάιο έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου, η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο!

Όλα τα μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους από τις 21.00 έως τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη…

Συμμετέχουν:
Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη (ισόγειο Βουλευτικού), Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου, Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος ALPHA BANK, Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα – Μουσείο «Βασίλειος Παπαντωνίου», Πολεμικό Μουσείο–Παράρτημα Ναυπλίου, Το Φουγάρο, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και το  Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου θα συγκεντρωθούν στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας στις 7.00 το απόγευμα για να επιβιβαστούν στο τρενάκι της πόλης, που θα τους μεταφέρει σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου θα αναγγείλουν την έναρξη της “Νύχτας των Μουσείων”. 

ALPHA BANK
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank στο Ναύπλιο θα συμμετέχει για δέκατο συνεχές έτος στη «Νύχτα των Μουσείων».

Κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης, η νέα μουσικοσυνθέτης Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσει την παράσταση «Αγάπη, Love, Amor». Με τη συνοδεία του βιολονίστα Βαγγέλη Τούντα, η Κατερίνα Πολέμη θα ερμηνεύσει μία επιλογή από ελληνικά τραγούδια, όπως το «Μινόρε της αυγής» και το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», γνωστά ξενόγλωσσα τραγούδια, καθώς και δικά της κομμάτια, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη, αντιπροσωπευτικά της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί 21.00 με 22.00, στον πεζόδρομο έξω από τον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Τραπέζης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (ισόγειο Βουλευτικού)

Θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

«Μουσική περιήγηση» μέσα από τον κινηματογράφο

Το κιθαριστικό σύνολο και τα σύνολα εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

θα παρουσιάσουν αγαπημένα μουσικά κομμάτια από τον κινηματογράφο, στον αύλειο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης, στις 20.30.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατσαρός Βασίλης, Τετώρος Μιχάλης και Καγκαρά Ουρανία.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Ναυπλίου θα φιλοξενήσει στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του, τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ IV Μεραρχίας Πεζικού (Τρίπολης), η οποία θα παίξει έντεχνα, ελαφρολαϊκά και τζαζ κομμάτια.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της μόνιμης έκθεσης από το προσωπικό του Μουσείου και να απολαύσουν ζωντανή μουσική με μικρό κέρασμα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ “Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ”

Το ΠΛΙ θα φιλοξενήσει στην αυλή του Μουσείου το μουσικό σχήμα «Ελληνικός Διπλός», που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια από την έντεχνη και ροκ ελληνική και ξένη σκηνή.

Το συγκρότημα αποτελούν οι: Γιώργος Ζαμάνης (φωνή), Δημήτρης Τότσικας (κιθάρα, φωνή), Βασιλική Μπουλμέτη (ακορντεόν).

ΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Με αφορμή τη Νύχτα Μουσείων, η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12 το βράδυ! Με ένα ποτήρι κρασί και ήχους από jazz standards από τους Jumibow Groove Trio γνωρίζουμε τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και τους θησαυρούς που κρύβει! Στα τραπέζια της Βιβλιοθήκης θα βρείτε όλες τις τελευταίες εκδόσεις περιοδικών σύγχρονης τέχνης και η οθόνη θα μας ξεναγήσει στα μεγαλύτερα μουσεία του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.