Αρχική Βραβεία ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο τουρισμός μας πρέπει να έχει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο τουρισμός μας πρέπει να έχει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο τουρισμός μας πρέπει να έχει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο»

Στην καθοριστική σημασία της δημιουργίας ενός οικολογικού και περιβαλλοντικού προσήμου στην τουριστική μας ταυτότητα, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην τελετή ανακοίνωσης των βραβευμένων ακτών με Γαλάζια Σημαία.

Ο κ. Κόνσολας, στο σύντομο χαιρετισμό του, επισήμανε ότι:

«Ο στόχος μας πρέπει να είναι να γίνουμε η πρώτη χώρα σε βραβευμένες ακτές και μαρίνες, να περάσουμε στην πρώτη θέση από τη δεύτερη που βρισκόμαστε σήμερα.

Υπάρχει, όμως, μέσα σε όλη αυτή τη διάσταση, και ένας δεύτερος στόχος: να συγκεράσουμε την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Η επίτευξη αυτού του στόχου προκύπτει μέσα από μια πρόταση που είχα καταθέσει πριν δύο χρόνια και σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Αναφέρομαι στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικών δεικτών για τον τουρισμό μας. Να υπάρξει μια συνολική αποτύπωση σε όλη τη χώρα, σε περιφερειακό αλλά και τοπικό επίπεδο, που θα καταγράφει τη σχέση ανάμεσα στους φυσικούς πόρους και τον τουρισμό.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, θα μπορούν οι επενδύσεις και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού, να συνδυάζονται και να συνδέονται με υποδομές και δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας ή και αναβάθμισης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.