Αρχική FedHATTA FedHATTA: Συνάντηση των τουριστικών γραφείων στα Χανιά

FedHATTA: Συνάντηση των τουριστικών γραφείων στα Χανιά

FedHATTA: Συνάντηση των τουριστικών γραφείων στα Χανιά

Μεγάλος αριθμός τουριστικών γραφείων ταξίδεψε στα Χανιά, στις 10 – 13 Μαΐου, συμμετέχοντας στην συνάντηση που διοργάνωσε για τα μέλη των Ενώσεών της η FedHATTA. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν την δυνατότητα να συναντηθούν με τους επαγγελματίες του τουρισμού της Κρήτης, και να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δ. Κρήτης, Αντώνη Γελασάκη.

«Η Κρήτη μπορεί να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της βελτιώνοντας τις υποδομές και υιοθετώντας συγκεκριμένη στρατηγική για πιο ποιοτικές υπηρεσίες», τόνισε ο κος Γελασάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο La Mer Resort & Spa, στη Γεωργιούπολη. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η Κρήτη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και είτε θα πάει μπροστά με όρους ποιότητας, αειφορίας και βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, είτε θα υποβαθμιστεί στη διεθνή τουριστική σκηνή.

Από την πλευρά του ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA μίλησε για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μέσω της καταλυτικής συμβολής της στον φορέα EMTΤAAΑS ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. «Παράλληλα με τις πολιτικές σχέσεις των χωρών (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος), o EMTΤAAS, έχοντας συνάψει τις δύο αυτές τριεθνείς συμφωνίες τουριστικών φορέων, προωθεί συνέργειες σε επίπεδο αγοράς, κατευθείαν στην παραγωγή».  

Ο πρόεδρος της FedHATTA αναφέρθηκε ακόμη στην πλατφόρμα ΔΩΔΕΚΑ που προωθεί τον δωδεκάμηνο τουρισμό στη χώρα μας, καθώς και στην αύξηση των αφίξεων Ισραηλινών και Αμερικανών κατά 30% ετησίως, αγορές από τις οποίες επωφελείται και η Κρήτη. «Η Κρήτη μπορεί να προσελκύσει νέες και δυναμικά αναδυόμενες αγορές προωθώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται για τουρισμό όλο το χρόνο», δήλωσε ο κος Τσιλίδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ξενοδοχεία, σε επισκέψιμους χώρους (όπως ελαιοτριβείο, οινοποιείο, βοτανικό κήπο κ.ά.), στον αρχαιολογικό χώρο της Άπτερας Αρτέμιδος, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στην λίμνη Κουρνά και στην περιοχή του Αποκορώνα. Στον Δήμαρχο της περιοχής του Αποκορώνα ειδικά, ο πρόεδρος της FedHATTA εξέφρασε τα θερμά σχόλια των τουριστικών γραφείων, συγχαίροντας την ποιότητα της φιλοξενίας, την προσεγμένη καθαριότητα και τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος υποδέχεται τους επισκέπτες του.

Στην κλαδική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και γραφεία του Ρεθύμνου, καθώς και ο κος Στράτος Μπερέτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Ρεθύμνου συζητήθηκαν θέματα εργασιακά, ζητήματα τροπολογιών νόμων για τους οποίους υπάρχει ανάγκη διασαφήνισης εδώ και χρόνια, αλλά και θέματα που άπτονται των Υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών, Παιδείας, Πολιτισμού και Ναυτιλίας… Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης και για το θέμα έκδοσης βίζας, καθώς αναζητήθηκαν τρόποι και προτάσεις για να ξεπεραστούν εμπόδια και καθυστερήσεις. Ο Πρόεδρος του ΠΕΤΑΓΑ κος Γιώργος Μαρούτσος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα αεροπορικά θέματα, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.