Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μια νέα σειρά με τον τίτλο Πολιτισμικές Αλληλ-επι-δράσεις   εγκαινιάστηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων τη Δευτέρα 29/4 στις 23.00. Περιλαμβάνει  ντοκιμαντέρ παραγωγής του 2019 και συζητήσεις αιχμής που συνθέτουν και αντανακλούν τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού για όλους, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις, καθώς και τον διάλογό του με τις τέχνες, τα μουσεία, την πολιτιστική κληρονομιά, και τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς αφιερώθηκε στη Λάρισα, ως παράδειγμα πόλης όπου οι πολιτιστικοί οργανισμοί έχουν γίνει μέρος της ζωής της πόλης, των πολιτών και των μεταναστών που φιλοξενούνται στις δομές της.

Στις Πολιτισμικές Αλληλ-επι-δράσεις τα ντοκυμαντέρ επικεντρώνονται στον πολιτισμό και στους πολιτιστικούς οργανισμούς των πόλεων και των περιφερειών της Ελλάδας, και εναλλάσσονται με συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν ενεργοί και δραστήριοι εκπρόσωποι  της πολιτιστικής ζωής με ιδέες, κριτική ματιά και προτάσεις για τον σύγχρονο πολιτισμό και την ενσωμάτωσή του στη ζωή των πολιτών.

Η σειρά θα παρουσιάζει επίσης την περιφερειακή πολιτική που θεμελιώνεται σε νέες βάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εστιάζοντας στη συμμετοχή, στα πολιτισμικά δικαιώματα και στις αναπτυξιακές προοπτικές του πολιτισμού της περιφέρειας.  Θα αναδεικνύει το έργο των δημόσιων πολιτιστικών οργανισμών, θα φέρνει στο προσκήνιο τη νεανική δημιουργικότητα και τις πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και νέους αλλά και την εξωστρέφεια των Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα θα συζητά τους καινοτόμους θεσμούς και το αίτημα της πολιτισμικής δημοκρατίας που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται και αποκτά το νόημά της η πολιτική δημοκρατία. 

Πολιτισμικές  Αλληλ-επι-δράσεις

Από τη Δευτέρα 29/4 στις 23.00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, και σε πρώτη προβολή κάθε Κυριακή στις 21.00.

Την Κυριακή 5/5 στις 21.00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ενεργοί και δραστήριοι εκπρόσωποι  της πολιτιστικής ζωής συζητούν για τον Οργανισμό Βιβλίου και Πολιτισμού που πρόκειται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περισσότερα στο tv-epikoinonia@parliament.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.