Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ο Υφυπουργός Πολιτισμού...

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής

Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής για τον  εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19.30μμ, θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με τίτλο “Στο Μουσείο μια βραδιά”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Υφυπουργός θα εγκαινιάσει την έναρξη λειτουργίας του αναψυκτηρίου του Μουσείου, που έγινε δυνατή μετά από την πρόσφατη παραχώρηση της διαχείρισής του στον Δήμο Λαρισαίων, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση. Απώτερος στόχος είναι το Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, μέσα σε πευκόφυτη έκταση 54 στρεμμάτων, να αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η λειτουργία του αναψυκτηρίου έχει ανατεθεί σε τοπικό φορέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που σχετίζεται με ζητήματα κοινωνικής ένταξης, φανερώνοντας την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Λαρισαίων να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.