Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προς την σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση των συντελεστών...

Προς την σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση, ενέργεια και διαμονή

Celestyal Cruises

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, και στην ενέργεια  αλλά και για μείωση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή από το 13% στο 11% από 1/1/2020, είναι μέτρα που ούτως ή άλλως διεκδικούσε από μακρού χρονικού  διαστήματος  ο κλάδος μας. Παρά το γεγονός ότι η καθυστέρηση με την οποία εξαγγέλλονται έχει στερήσει μέρος της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, έστω και τώρα, είναι  προς την σωστή κατεύθυνση που όμως θα πρέπει να διατηρήσει  μόνιμο χαρακτήρα εφόσον ως γνωστόν  από το 2008 έως σήμερα οι συντελεστές ΦΠΑ έχουν αλλάξει οκτώ (!!) φορές.

Σε κάθε περίπτωση η διαμόρφωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή  σε χαμηλότερα επίπεδα,  παρά το γεγονός ότι ο μέσος συντελεστής ΦΠΑ στο πακέτο διαμονής-εστίασης υπολείπεται ακόμα του μέσου συντελεστή ΦΠΑ  των κύριων ανταγωνιστριών χωρών της Νότιας Ευρώπης, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση των μεγεθών τόσο στις αφίξεις εισερχόμενων τουριστών όσο και στα έσοδα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον διάλογο προς την εκάστοτε κυβέρνηση και τις πολιτικές  δυνάμεις, για περαιτέρω  ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού ξενοδοχείου, την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (οι 2ες υψηλότερες στην Ευρώπη μετά την Γαλλία σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας),  την κατάργηση του παράλογου και μη εξορθολογισμένου φόρου διαμονής, την νομοθέτηση ως προς τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, το χωροταξικό , τη ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την κινητροδότηση των επιχειρήσεων για την διατήρηση, επιμήκυνση και δημιουργία νεών θέσεων εργασίας και όλα αυτά φυσικά πριν τις επόμενες εκλογές για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.