Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας Ευρώπης (CLIA Europe) συμμετέχει δυναμικά στο Posidonia Sea...

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας Ευρώπης (CLIA Europe) συμμετέχει δυναμικά στο Posidonia Sea Tourism Forum 2019

CLIA

Η συμμετοχή της CLIA σφραγίζει την συνεχή ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια τουρίστες θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο το 2019, το οποίο αποτελεί 5% αύξηση συγκριτικά με το 2018.

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας Ευρώπης (Cruise Line International Association Europe – CLIA Europe), στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική κρουαζιέρα και στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή της σε σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum 2019. Η Διεθνής  Ένωση Κρουαζιέρας είναι θερμός υποστηρικτής των Ποσειδωνίων για το Θαλάσσιο Τουρισμό που αποτελούν το σημαντικότερο συνέδριο για τον κλάδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πραγματοποιείται σε μία χρονική στιγμή που η κρουαζιέρα δεν έχει υπάρξει πιο δημοφιλής απ’ ότι σήμερα. Τα στελέχη των εταιριών κρουαζιέρας και η ομάδα της CLIA Europe αναμένουν να συναντηθούν με τους φορείς χάραξης πολιτικής και άλλους παράγοντες του κλάδου για να συζητήσουν από κοινού την ανάπτυξη μίας νέας προοπτικής για το θαλάσσιο τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την Τρίτη 28 Μαΐου, τη συμμετοχή της CLIA Europe στο Forum ανοίγει με την εισήγησή του ο κ. Tom Boardley, Γενικός Γραμματέας της CLIA Europe, ο οποίος θα μιλήσει για την πορεία της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2018, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας που ταξίδεψαν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η όποια άγγιξε το 8,5 % με 746,000 επιβάτες, σηματοδοτώντας την απαρχή της επιστροφής της εμπιστοσύνης στην περιοχή. Η ανάπτυξη του κλάδου είναι συνεχής και εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια τουρίστες θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο το 2019, το οποίο αποτελεί 5% αύξηση συγκριτικά με το 2018.

Την ίδια μέρα, η CLIA Europe διοργανώνει ένα πάνελ με θέμα «Συνεργασία για έναν Βιώσιμο Τουρισμό: Πλοία, Λιμάνια και Προορισμοί» όπου εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, λιμανιών και προορισμών θα συζητήσουν για τις δράσεις που πραγματοποιούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τους προορισμούς κρουαζιέρας. Η κα. Μαρία Δεληγιάννη, Εκπρόσωπος Κυβερνητικών και Δημοσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου της CLIA Europe, συμμετέχει στο πάνελ και θα παρουσιάσει την στρατηγική της CLIA Europe για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των προορισμών κρουαζιέρας προκειμένου να εξασφαλιστεί μία ευχάριστη εμπειρία για τους επιβάτες κρουαζιέρας, πάντα με σεβασμό προς την τοπικές κοινωνίες των προορισμών. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ.  Άρης Μπατσούλης, Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικεφαλής του Τμήματος Κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε., Charles (Bud) Darr, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ναυτιλιακής Πολιτικής και Κυβερνητικών Σχέσεων της MSC, Dr. Ιωάννης Παππάς, Διευθυντής για την περιοχή της Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού και η κα Sacha Rougier, Πρόεδρος της Επιτροπής Κρουαζιέρας στην Διεθνή Ένωση Λιμένων και Όρμων και Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise Gate Hamburg.  

Συνολικότερα, για τη δράση και τη συμμετοχή της CLIA Europe στο πλαίσιο του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum 2019, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 27 Μαΐου

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων Ευρώπης (CLIA Europe), σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρας στην Ελλάδα, τη Celestyal Cruises, διοργανώνουν μια κλειστή εκδήλωση αφιερωμένη στην κρουαζιέρα, στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, στο λιμάνι του Πειραιά, με καλεσμένους τους συνεργάτες, την ομάδα και τα μέλη της CLIA, μέλη της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MED Cruise), στελέχη από τη διεύθυνση του Λιμανιού του Πειραιά, την Ελληνική Ένωση Λιμένων και την Ελληνική Ένωση Κρουαζιέρας.

Την ίδια μέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, θα διεξαχθεί η συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Λιμένων και Προορισμών με σημαντικούς εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας.

Τρίτη 28 Μαΐου

Μετά το πάνελ της CLIA Europe για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ο κ. Bo Larsen, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Στρατηγικών Συνεργασιών της CLIA, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Executive Partners της CLIA, μια αποκλειστική, παγκόσμια πλατφόρμα που παρέχει στους προμηθευτές πρόσβαση σε βασικούς υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων σε εταιρείες κρουαζιέρας και επιχειρηματίες της βιομηχανίας κρουαζιέρας, με σκοπό να τους υποστηρίξει να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, να αποκτήσουν γνώσεις και να επεκτείνουν την επιρροή τους στη βιομηχανία κρουαζιέρας.

Τετάρτη 29 Μαΐου

Τη δεύτερη ημέρα του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum, θα πραγματοποιηθεί ένα Workshop, με θέμα «Οι Πωλήσεις στο Κλάδο της Κρουαζιέρας: Πώς μπορούν οι Ταξιδιωτικοί Πράκτορες να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση για διακοπές με κρουαζιέρα». Στο Workshop αυτό προσφέρεται η ευκαιρία σε ταξιδιωτικούς πράκτορες να αποκτήσουν ειδικές δεξιότητες και τεχνικές, για να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, μέσω των πωλήσεων στον κλάδο της κρουαζιέρας, και από την πλευρά της CLIA θα συμμετέχει ο κ. Andy Harmer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μελών και Λειτουργιών, ο οποίος θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Travel Agent της CLIA.

Στη συνέχεια, η κα Μαρία Δεληγιάννη θα συμμετάσχει στο πάνελ, YES TO SEA TOURISM FORUM, το οποίο είναι αφιερωμένο στη νεανική επιχειρηματικότητα στον κόσμο της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας. Εκεί, θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που εντοπίζονται στους συγκεκριμένους κλάδους καθώς και σε κλάδους που επηρεάζονται θετικά από τη δραστηριοποίηση της κρουαζιέρας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες των εισηγήσεων, μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

2019 Posidonia Sea Tourism Forum Programme: http://www.posidoniaseatourism.com/programme.aspx

CLIA’s Executive Partners Programme: https://cruising.org/about-the-industry/about-the-executive-partner-program

Travel Agent Programme: https://www.cruiseexperts.org/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.