Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Celestyal Cruises

15 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2019 21.00 Στο Θέατρο

11 ημέρες, 9 παραστάσεις!

Είσοδος Ελεύθερη

Το 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνδιοργανώνεται το καλοκαίρι του 2019 από τους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Λαυρεωτικής, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Αγ. Παρασκευής, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Το ερασιτεχνικό θέατρο, σε ό,τι αφορά στην κοινωνική παρουσία του, στις συνθήκες της λειτουργίας του και στις ίδιες τις επιδιώξεις του, γεννά πάντα ορισμένα ερωτήματα: Τι είναι τελικά το ερασιτεχνικό θέατρο; Σε τι αποσκοπεί; Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις του; Πόσο αναγκαίο είναι; Ποιες είναι οι διαφορές και ποια είναι η αξία του σε σχέση με το επαγγελματικό θέατρο; Και, κυρίως, γιατί θα πρέπει ο θεατής να παρακολουθήσει μία ερασιτεχνική παράσταση;

Στο πλαίσιο αυτό, το 2008, με πρωτοβουλία του Θεατρικού Εργαστηρίου του τότε Δήμου Ταύρου και με τη συμμετοχή των Δήμων Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Μαραθώνα και Κορυδαλλού, διοργανώνεται το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, διοργάνωση που συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα.

Στα ένδεκα χρόνια της πορείας του, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου απέκτησε ιδιαίτερα δυναμική πορεία, έχοντας παγιωθεί πλέον ως θεσμός μη διαγωνιστικού Φεστιβάλ, που έχει σκοπό την προώθηση της τέχνης του θεάτρου, της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και της πολιτιστικής «αδελφοποίησης» των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό. Η δημιουργία του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου δικαίωσε τον κόπο, το μεράκι, την ανιδιοτέλεια αλλά και το πάθος όλων αυτών που συμμετείχαν σε τέτοια σχήματα. Κάθε χρόνο, ένας ολόκληρος κόσμος ερασιτεχνών τηρεί το «εύ αγωνίζεσθαι» σε έναν θεατρικό μαραθώνιο με πάνω από 80 παραστάσεις που περιλαμβάνουν όλα τα είδη της θεατρικής πράξης. Οι κάτοικοι των Δήμων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, με την αθρόα συμμετοχή τους κάθε χρόνο, αγκαλιάζουν τη διοργάνωση, αποδεικνύοντας ότι το ερασιτεχνικό θέατρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αλίμου, Διονύσου, Ιλίου, Καισαριανής, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Περιστερίου, Περάματος και Πετρούπολης.

Στο πρόγραμμα του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συμμετέχουν   επιλεγμένες παραστάσεις, με άξονα την ανάδειξη της ποιοτικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και την παροχή ευκαιριών σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.

Από το 2017, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής φέρει τη διεθνή πιστοποίηση EFFE Label. Η διεθνής κοινότητα EFFE – “Europe for Festivals, Festival for Europe” αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA – “European Festivals Association”) και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα αναγνώρισης και συνασπισμού των πλέον καινοτόμων φεστιβάλ πανευρωπαϊκά, στοχεύοντας στην προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και της επικοινωνίας μεταξύ των σημαντικότερων Φεστιβάλ της Ευρώπης. Η Πιστοποίηση αποτελεί κάτι περισσότερο από μια επίσημη σφραγίδα αναγνώρισης της αδιάκοπης καλής δουλειάς και της προσφοράς του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής. Συνεπάγεται κυρίως τη δυνατότητα συμμετοχής του σε μια συνεχή διαδικασία επικοινωνίας και ανταλλαγής με τα σημαντικότερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και, ως εκ τούτου, την αυξημένη προβολή, την εισαγωγή καινοτόμων ιδεών και, τελικά, την ενίσχυση της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών.

Στόχος κάθε συλλογικής προσπάθειας για την παραγωγή πολιτισμού μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία, είναι να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Το θέατρο αποτελεί μια γνήσια μορφή έκφρασης των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου, αλλά και μέσο καλλιέργειας, γνώσης και εξύψωσης των ανθρώπινων κοινωνιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

15 & 16/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» Ζωρζ Φεντώ, «Από τον γάμο στο διαζύγιο»

17/6/19 Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη» Ευγ. Λαμπίς, «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας»

18/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου Άκη Δήμου,  «Όθων και Ποθούλα»

19/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις» Πάν. Νικολάου, «Ο Θεός μαζί μας»

20/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις» (Παιδική Σκηνή) Φ. Γκ. Λόρκα,  «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα»

22 & 23/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» (Παιδική Σκηνή) Στεφ.  Κοσμίδη, «Ο Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης»

24/6/19 Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ» Άντον Τσέχωφ, «Ο Γλάρος»

25/6/19 Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας» Άντον Τσέχωφ, «ViVa Τσέχωφ»

26/6/19 Θεατρική Ομάδα Δήμου Αλίμου Παντελή Χορν,  «Το Φιντανάκι»

Είσοδος Ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Πληροφορίες: 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

 

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

15 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2019
21.00
Στο Θέατρο
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Είσοδος Ελεύθερη

*******

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Eθνική Τράπεζα

ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM
GRUPPO GEMELLO

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS
COSMOTE TV
FOX NETWORKS GROUP

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΤΑ ΝΕΑ   Ιn.gr  Αθήνα 9,84  Tvxs  The TOC.gr     
Το Ποντίκι   Monopoli.gr Culturenow.gr  Pepper 96,6 fm Athens Voice Radio 102.5 , Στο Κόκκινο 105,5
Clickatlife.gr  Onlytheater.gr  The GreekPlayProject    ForFree.gr    
In2life.gr  Artandpress.gr  Artplay.gr Theatromania.gr  Webmusic.gr    
Amagi.gr  Boemradio.com   Κroma Magazine  Theatermag.gr

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.