Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δήλωση του Υφυπουργού ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσου, για την εκ μέρους της Facebook...

Δήλωση του Υφυπουργού ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσου, για την εκ μέρους της Facebook ανάθεση της επαλήθευσης γεγονότων και ειδήσεων στα Ellinika Ηoaxes

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλάει στην έναρξη του 13ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ESA) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτη 29 Αυγούστου 2017. Το 13th Conference of the European Sociological Association (ESA) θα λάβει χώρα, στους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου. Φορείς διοργάνωσης είναι η Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία (EKE) και η European Sociological Association (ESA). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της εταιρίας Facebook με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ellinika Hoaxes προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

«Τα fake news αποτελούν σοβαρή απειλή για τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αντιμετώπισή τους, επομένως, αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση, ειδικά ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, όπως έχει διατυπώσει δημοσίως και ο ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg. Ο ίδιος είχε προσφάτως ζητήσει και τη συνδρομή των εθνικών και υπερεθνικών ρυθμιστικών αρχών για την καταπολέμηση του προβλήματος μετά και τη σφαγή της Νέας Ζηλανδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μας προξενεί εντύπωση πώς ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός της Facebook, ο οποίος εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία 534 δισ. δολαρίων (Galloway, 2018), με περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και αποστολή 41,6 εκατ. μηνυμάτων κάθε λεπτό, αποφάσισε να αναθέσει το έργο του θεματοφύλακα της αλήθειας των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση και εμπειρία με τους αντίστοιχους συνεργάτες της Facebook σε άλλες χώρες, όπως το AFP και το Associated Press».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.