Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου Στη Σμύρνη για την υλοποίηση του SEDIN...

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου Στη Σμύρνη για την υλοποίηση του SEDIN PROJECT

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου Στη Σμύρνη για την υλοποίηση του SEDIN PROJECT
Από τα workshop που διοργανώθηκαν στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ-Αερόπλοιο με τη συμμετοχή δασκάλων από σχολεία της Αττικής

SEDIN PROJECT: Κοινωνική ένταξη με δημιουργικότητα

To Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, το ερευνητικό κέντρο του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, βρίσκεται στη Σμύρνη για την παρουσίαση μιας νέας μεθόδου διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς, που έχει ως στόχο την ομαλότερη κοινωνική ένταξη των μεταναστών και κυρίως, των παιδιών, στις χώρες υποδοχής τους. Αυτό συμβαίνει στα πλαίσια του Sedin Project.
 
Το Sedin Project, ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο, ρηξικέλευθο και κοινωνικά σημαίνον project, ξεκίνησε τις εργασίες του το 2018 με στόχο την κοινωνική ένταξη των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων στις χώρες υποδοχής τους. Μέσω της δημιουργικής εκπαίδευσης, με τη βοήθεια της μεθόδου Δημιουργική Εκμάθηση (Creative Learning-μέθοδος διδασκαλίας που εισηγείται το Κέντρο Σπουδών μετά από μακρόχρονη έρευνα, προτείνοντας στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν θεατρικές τεχνικές για να διδάξουν τα μαθήματά τους) και των αρχών της εκπαιδευτικού Maria Montessori, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν σε παιδιά και έφηβους μετανάστες, τα γνωστά σχολικά μαθήματα, αλλά, αυτήν την φορά, με ένα τρόπο δημιουργικό, θεατρικό, ευχάριστο, ώστε να επέλθει σταδιακά και ψυχαγωγικά η ομαλή κοινωνική τους ένταξη στον πολιτισμό και τις γενικότερες λειτουργίες των χωρών που τους υποδέχτηκαν.
 
Με επικεφαλής την Action Synergy S.A. (Ελλάδα) και εταίρους τους Universitat de Girona(Ισπανία), Karsiyak aIlce Milli Egitim Mudurlugu(Τουρκία), Centar Za Tvorchesko Obuchenie (Βουλγαρία), Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΚΕΚΑΠΕΛ) (Μυτιλήνη, Ελλάδα), Associazione Culturale Cooperazione Internazionale SUDSUD(Ιταλία), Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου (Ελλάδα), Waterpark Montessori International Ltd(Ιρλανδία) και Haute Ecole Galilee(Βέλγιο), το SEDIN PROJECT μελετά τις μεθόδους και τις προσαρμόζει στις ανάγκες των παιδιών αυτών. Διοργάνωσε έτσι εκπαιδεύσεις παιδαγωγών και εκπαιδευτών, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις μεθόδους αυτές στις τάξεις τους.
 
Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου και ο επικεφαλής Νίκος Καμτσής,έχοντας την εμπειρία της εκπαιδευτικής μεθόδου Creative Learning, η οποία μετά από ενδελεχή έρευνα προσαρμόστηκε στις ανάγκες των παιδιών των μεταναστών, βρίσκεται στη Σμύρνη, αφού ξεκινά ο κύκλος εκπαίδευσης των παιδαγωγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.