Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Τη διάσημη...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Τη διάσημη όπερα του George Friderick Händel ALCINΑ

ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΚ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΡΟΛΟ Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΟΠΡΑΝΟ  ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

George Friderick Händel: ALCINΑ 

Από τους Μουσικούς της Καμεράτας και τον Γιώργο Πέτρου

Στον επώνυμο ρόλο η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο

Μυρτώ Παπαθανασίου

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, 6 και 7 Ιουλίου 2019 

Οι Μουσικοί της Καμεράτας και ο Γιώργος Πέτρου επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνων, με το μουσικό είδος που τους έχει κάνει διάσημους σε όλο το κόσμο: την όπερα του 18ου αιώνα. Έχοντας παρουσιάσει πολυβραβευμένες παραγωγές σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκινούν ένα νέο ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Μπαρόκ όπερας, ετοιμάζοντας μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή της όπερας “Alcina”, του G. F. HÄNDEL.

Μαζί τους, η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει διαπρέψει στον επώνυμο ρόλο στην Όπερα της Βιέννης, στην Όπερα του Παρισιού, και στην Όπερα της Στουτγάρδης. 

Η  “Alcina” πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο το 1735, όταν ο Händel ήταν στο απόγειο της δόξας του. Μέσα στον 20 αι, η υπέροχη μουσική της και οι μεγάλες δραματικές απαιτήσεις των ρόλων, έφεραν το έργο στις σκηνές των μεγαλύτερων θεάτρων του κόσμου, καθιστώντας το μια από τις πιο  δημοφιλείς όπερες της Μπαρόκ εποχής.

Ο πολυσχιδής και ανήσυχος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου θεωρείται διεθνώς ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της  Μουσικής του 18ου αι, και μάλιστα της Μουσικής του G. F. HÄNDEL, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Διεθνούς Φεστιβάλ Händel του Göttingen. Εχοντας ήδη υπογράψει και ως σκηνοθέτης σημαντικές παραγωγές, σχεδιάζει μαζί με την σκηνογραφο/ενδυματολόγο Γιώργινα Γερμανού μια “Αlcina” που κινείται ανάμεσα στη σύγχρονη εποχή και στην extravaganza της Μπαρόκ Όπερας, δημιουργώντας έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικο. 

Η μάγισσα Alcina μεταμορφώνει όσους άντρες ναυαγησουν στο νησί της σε ζώα, αφού πρώτα τους κάνει εραστές της. Όταν ο ιππότης Ruggiero βρεθεί μπροστά της, η Alcina ανακαλύπτει τον αληθινό έρωτα. Σύντομα όμως, η αγαπημένη του Ruggiero, η Bradamante, φτάνει στο νησί αποφασισμένη να σώσει τον σύντροφό της από τα δίχτυα της μάγισσας. Ο κόσμος της Alcina κλονίζεται και η ίδια, γρήγορα χάνει το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της…

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελoύν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της Ελλάδας στο εξωτερικό.  

Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea –που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση–, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürchner Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της Κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph)». Η Αrmonia Atenea θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα συνολα με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής. 

Σκηνοθεσία-Μουσική διεύθυνση : Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά/κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου 

Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) 

Στο ρόλο της Alcina η Μυρτώ Παπαθανασίου 

(το υπόλοιπο καστ θα ανακοινωθεί) 

Χορωδία: Armonia Atenea (διδασκαλια: Αθανασία Κυριακίδου) 

Συμπαραγωγή : Φεστιβάλ Αθηνών – Pure Art

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.