Αρχική Βραβεία Νέες διακρίσεις για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Σαρωνικού σε...

Νέες διακρίσεις για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Σαρωνικού σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν και φέτος τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σαρωνικού που συμμετείχαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας, First Lego League και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στις 17-20 Απριλίου στο Houston των ΗΠΑ. Επίσης, είναι η μοναδική ομάδα από την Ελλάδα που εξασφάλισε υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Innovation, που διεξάγεται στο San Jose των ΗΠΑ.

Ο Δήμος Σαρωνικού, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες της ομάδας, κάλυψε μέρος των εξόδων του ταξιδιού για το Houston, διαθέτοντας το ποσό των 7.000 ευρώ.

Η ομάδα Artist Robots του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου κατέκτησε την τέταρτη θέση Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019, ανάμεσα σε 54 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση. Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας, με δύο ομάδες στην κατηγορία Open.

Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Η. Μπουκοβάλας ευχήθηκε τα ακόλουθα: «Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Καλυβίων με την επωνυμία «Next Generation Kids (NGKγια την εκπροσώπηση της χώρας μας στο «FIRST CHAMPIONSHIP APRIL 17-20 HOUSTON, ΤΧ». Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στη νέα σας προσπάθεια στο Χιούστον των Η.Π.Α. Μας κάνετε υπερήφανους και πάντα θα είμαστε στο πλευρό σας για να στηρίζουμε το έργο σας. Ένα έργο που δείχνει ότι η νέα γενιά του τόπου μας είναι έτοιμη να συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας στις επιστήμες και στα γράμματα. Σας ευχαριστούμε που κρατάτε άσβεστη τη φλόγα της δημιουργίας και είμαστε σίγουροι ότι θα παλέψετε ισάξια με τις ομάδες όλων των κρατών στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι”. Καλό αγώνα!!!»

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ Γ. Σωφρόνης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που για μία ακόμη χρονιά, τα παιδιά μας κατάφεραν να διακριθούν, ανάμεσα σε ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα. Οι επιτυχίες αυτές είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου που φιλοξενείται στα σχολεία του Δήμου μας, αλλά και της σοβαρότητας και της συνέπειας με την οποία οι εκπαιδευτικοί μας επιτελούν το λειτούργημά τους. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς. Ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.