Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιατρικός τουρισμός και πλαστική χειρουργική

Ιατρικός τουρισμός και πλαστική χειρουργική

Ιατρικός τουρισμός και πλαστική χειρουργική
Celestyal Cruises

Ένα από τα ζητήματα που συζητείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι ο ιατρικός τουρισμός. Στην χώρα μας το συγκεκριμένο είδος τουρισμού αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ασθενείς από το εξωτερικό αποφασίζουν να ταξιδέψουν, αναζητώντας μια συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία στην Ελλάδα. Άλλωστε η ιστορία, ο πολιτισμός, τα μοναδικά χαρακτηριστικά, το κλίμα και οι υποδομές της, επιτρέπουν στη χώρα μας να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του ιατρικού τουρισμού.

Ο τουρισμός υγείας αφορά την πρόληψη, την θεραπεία και την ανάρρωση με σύγχρονες ιατρικές ή φυσικές μεθόδους. Ένας από τους τομείς που φαίνεται να προσελκύει σημαντικό ποσοστό αυτών των ασθενών είναι η πλαστική χειρουργική. Αυτό οφείλεται σε δυο παράγοντες, στο επίπεδο κατάρτισης και εκπαίδευσης των ιατρών και στα υψηλά standars που ακολουθούν τα θεραπευτήρια στην Ελλάδα

Όπως μας ανέφερε ο πλαστικός χειρουργός, αναπληρωτής διευθυντής της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Metropolitan, Κεραστάρης Δημήτρης ‘’Η αυξητική στήθους, η λιποαναρρόφηση, το λίφτινγκ, η κοιλιοπλαστική αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις. Υπάρχουν βέβαια και μη επεμβατικές θεραπείες όπως τα νήματα, το υαλουρονικό οξύ, οι ραδιοσυχνότητες’’.

Γιατί οι ασθενείς επιλέγουν την Ελλάδα; Το κόστος αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο. Στην Ελλάδα οι επεμβάσεις έχουν χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με την Αμερική ή τον Καναδά, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Ένας συνδυασμός παραγόντων κάνουν τους ασθενείς να επιλέγουν την χώρα μας. Μεταξύ αυτών το υψηλό επίπεδο των πλαστικών χειρουργών, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και το αναγνωρισμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημαντικό κομμάτι αποτελεί και η προσπάθεια που έχει γίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα διεθνών ασθενών, με εξειδικευμένο προσωπικό. Στόχος είναι ο ασθενής να λαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του, την γλώσσα του, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κτλ, ώστε να νιώθει άνετα σε όλο το διάστημα παραμονής του.

Ποια στοιχεία προσέχει ο ιατρικός επισκέπτης; Η ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών και η χρήση κορυφαίων υλικών (ενέσιμα, ενθέματα κτλ) αποτελούν πολύ σημαντικές παραμέτρους επιλογής τόσο του ιατρού, όσο και του θεραπευτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής: www.drkerastaris.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.