Αρχική Γαστρονομία 15 αστέρια Michelin στο Sani Gourmet 2019

15 αστέρια Michelin στο Sani Gourmet 2019

Sani Gourmet 2019

Από τις 10 μέχρι και τις 14 Μαΐου, οκτώ κοφυφαίοι σεφ από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα μενού πολλών αστέρων στο Sani Resort.

Σημείο αναφοράς του fine dining σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, το Sani Resort διοργανώνει για 13η χρονιά το Sani Gourmet, κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό στην Ελλάδα.

Φέτος πρωταγωνιστές είναι οκτώ σεφ βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, οι οποίοι βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους. Για πέντε ημέρες, στα εστιατόρια Water, Katsu, Asian και Byblos, θα συμμετέχουν σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, καταθέτοντας τις γνώσεις και το ταλέντο τους, συμμέτοχοι σ’ έναν γαστρονομικό διάλογο που συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, με κοινό παρονομαστή τη γεύση.

Εκπρόσωπος της Γερμανίας, ο Thomas Bühner περιλαμβάνεται στους μόλις δέκα συμπατριώτες του που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin. Είναι γνωστός για τα κομψά πιάτα του και για τη μεγάλη σημασία που δίνει στα υλικά που χρησιμοποιεί.

Η σύγχρονη γαλλική μαγειρική παράδοση εκφράζεται εύστοχα από τη διάστερη Stephanie Le Quellec, που με πυρήνα την φιλοσοφία της μαγειρικής της με γεύσεις του Γαλλικού νότου, παρουσιάζει γενναιόδωρα πιάτα, αφήνοντας τα υλικά να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν», όπως λέει.

Επίσης με δύο αστέρια Michelin, o Simon Rogan θα παρουσιάσει ένα μενού farm to table με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα.

Γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης ινδικής κουζίνας, ο Manjunath Mural, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, θα συστήσει στο κοινό τις πιο λεπτές γεύσεις της χώρας του, μαγειρεύοντας με έμπνευση και σεβασμό στην παράδοση.

Τα γευστικά μυστικά μιας άλλης μακρινής κουζίνας, της Βραζιλίας, θα ξετυλίξει με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει ο πολυβραβευμένος και κάτοχος ενός αστεριού Michelin σεφ Rafa Costa e Silva.

Την μαγειρική παράδοση 700 ετών του Κιότο συντηρεί επάξια ο διάστερος Ιάπωνας σεφ ο Tagaki Kazuo, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία.

Η New Nordic κουζίνα βρήκε την πιο εντυπωσιακή έκφρασή της στη Νέα Υόρκη, όπου ο σεφ Fredrik Berselius -με δύο αστέρια Michelin- επαναπροσδιορίζει με στυλ μια γαστρονομία που έχει κερδίσει το διεθνές εκλεκτικό κοινό.

Τέλος, με πολυπολιτισμική καταγωγή και αντίστοιχες μαγειρικές επιρροές, ο κάτοχος δύο αστεριών Michelin Greg Malouf μας συστήνει από τη μακρινή Αυστραλία τη νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Στο Sani Resort για άλλη μια χρονιά οι λάτρεις του φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαίρετα δείπνα, να δοκιμάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε παράλληλες δραστηριότητες και να μυηθούν σε διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες με σημεία αναφοράς τις κουζίνες τεσσάρων ηπείρων: της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Το επίσημο ημερομηνιακό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Sani Gourmet Side Monthly Events

To Sani Gourmet επεκτείνεται στη σεζόν και πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, καθιερώνοντας ένα γαστρονομικό μηνιαίο ημερολόγιο.

Τα Sani Gourmet Side Monthly Events, ξεκινούν δυναμικά τον Μάιο παρουσιάζοντας ένα μενού για παιδιά δια χειρός Annabel Karmel, της Νο1 Αγγλίδας συγγραφέως παιδικών βιβλίων μαγειρικής με υψηλή διατροφική αξία. Τον Ιούνιο ο pastry chef Graham Horniglod θα παρουσιάσει τα 25 χρόνια εμπειρίας του μέσα από ντελικάτα και αρωματικά γλυκά, ενώ τον Ιούλιο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ettore Botrini θα δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ γαστρονομικής αριστείας στο εστιατόριο Fresco του Sani Dunes.

Tον Αύγουστο ο Mauro Collagreco θα μαγειρέψει στο Water Restaurant του Sani Asterias. Ο πολυβραβευμένος chef, με ρίζες από την Ιταλία και την Αργεντινή, έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Sani Resort να εμπνευστεί και να δημιουργήσει το νέο μενού του Water. Το νέο αυτό έρχεται να αναπτύξει περαιτέρω την ισχυρή παράδοση του Sani Resort στις υψηλού κύρους γαστρονομικές συνεργασίες, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι το εστιατόριο Mirazur του Colagreco έλαβε το τρίτο του αστέρι από τον διακεκριμένο οδηγό Michelin Guide. Εμπνευσμένος από το φυσικό περιβάλλον του Sani και τα κορυφαία προϊόντα της Χαλκιδικής και της Ελλάδας, ο βραβευμένος σεφ θα δώσει πνοή σε εξαιρετικά πιάτα με φρέσκα, ποιοτικά υλικά, ισορροπία γεύσεων και άψογη παρουσίαση για την απόλαυση των φιλοξενούμενων και των επισκεπτών του Sani Resort.

Ο οδηγός Michelin εκθειάζει την σπιρτάδα της μαγειρικής της ενώ οι κριτικοί γεύσης αποκαλούν το μενού της «επιτομή της Thai κουζίνας». Έτσι, τον Σεπτέμβριο, η σεφ Apiradee Thirakomen ή Thiou, θα παρουσιάσει στο Asian, τις γεύσεις της χώρας της μέσα από πιάτα που «ενώνουν» γευστικά την Ευρώπη με την Ταϋλάνδη και δημιουργούν ισχυρό αντίκτυπο, ενώ τον Οκτώβριο, ο δικός μας Χρύσανθος Καραμολέγκος θα δώσει στην Ντομάτα, ένα γαστριμαρικό ρεσιτάλ ελληνικής κουζίνας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι ο πλέον δημιουργικός Έλληνας σεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες σεφ στα side events είναι επίσημοι consultant chefs του Sani Resort στην έμπευση και ανάπτυξη των μενού, στην εξαγωγή σεμιναρίων, trainings και γενική επιμέλεια.