Αρχική Αεροπορικά Νέα ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤO ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤO ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Η Αθήνα «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» του δήμου Αθηναίων μαζί με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ένα βιβλίο πριν από την πτήση &  Airportraits!

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της ανάγνωσης συνεχίζεται ως τον Απρίλιο 2019 και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εμπλουτίζει με δύο ακόμη νέες δράσεις τη διαρκή συνεργασία του με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων!

 Ένα βιβλίο πριν από την πτήση! Με μία ακόμη ξεχωριστή πρωτοβουλία συνεχίζει το αεροδρόμιο τη συμμετοχή του το Μάρτιο 2019 για την ανάδειξη της Αθήνας σε προορισμό πολιτισμού. Οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα, βρίσκουν πλέον … «γειτονιές βιβλίου» στις αίθουσες αναχώρησης, για μια ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης που ονομάστηκε “Athens as a Book”! Σπουδαία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, 187 βιβλία – στην ελληνική γλώσσα ή σε μετάφραση στην αγγλική – έχουν τοποθετηθεί πλάι στα καθίσματα των ταξιδιωτών, οι οποίοι μπορούν πλέον να «ταξιδέψουν» για λίγο μέσα από τις σελίδες των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων, πριν από την αναχώρηση της  πτήσης τους. Παίρνοντας λοιπόν στα χέρια τους κάποιο από τα βιβλία που τους περιμένουν στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες «αποχαιρετούν» την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου … διαβάζοντας!

Airportraits! Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση #AthensAirportraits, μια «συνάντηση» 52 ιστοριών που αφηγήθηκαν ταξιδιώτες στους χώρους του αεροδρομίου – γιατί ένα αεροδρόμιο είναι στην πραγματικότητα ένας χώρος σύνδεσης όχι μόνο προορισμών, αλλά και ιστοριών! Οι συγγραφείς Θοδωρής Γεωργακόπουλος και Στέλλα Κάσδαγλη, μαζί με τη φωτογράφο Ευσταθία Κωστή, περιπλανήθηκαν στο αεροδρόμιο με ένα μαγνητόφωνο και μια κάμερα συναντώντας τυχαία ταξιδιώτες που είχαν να διηγηθούν τις δικές τους, μοναδικές  και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες! Οι 52 ιστορίες, μία για κάθε εβδομάδα του χρόνου, και οι φωτογραφίες «των αφηγητών του αεροδρομίου της Αθήνας» συνθέτουν τη φωτογραφική έκθεση – αφήγηση, που παρουσιάζεται από τις 18.2 έως τις 31.3.2019 στον Σταθμό του Προαστιακού στο αεροδρόμιο.

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή της διοργάνωσης με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ώστε να αναδείξουν μαζί τη διάκριση της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου και να κάνουν προσιτές τις δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις του προγράμματος στους επισκέπτες της πόλης. Άλλωστε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι ένα βασικό κύτταρο της πόλης: σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, το αεροδρόμιο είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση της Ελλάδας και του πολιτισμού της για εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Και το βιβλίο είναι ένα καθημερινό ταξίδι, ένα παράθυρο στον κόσμο!

Αναδρομή σε μια πλούσια συνεργασία (Απρίλιος 2018 – Απρίλιος 2019):

H Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι παρούσα στους χώρους του αεροδρομίου, προκειμένου κάθε επισκέπτης να ενημερώνεται για τη μεγάλη αυτή ετήσια διεθνή διοργάνωση της πόλης, μέσα από φωτεινούς πίνακες, ψηφιακές αφίσες και βιντεοπροβολές. Παράλληλα, το αεροδρόμιο προσφέρει σημαντική στήριξη στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των επισκέψεων των διακεκριμένων δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο,  προσκεκλημένων της διοργάνωσης στην ενότητα «Ξένοι Συγγραφείς».

Στις προσωπικές ιστορίες ταξιδιωτών, επικεντρώθηκε η δράση #HubofStories, με όχημα έναν πρωτότυπο διαγωνισμό στα social media του αεροδρομίου. Σύντομες αφηγήσεις ταξιδιωτών αποτέλεσαν την αφετηρία και «ζωντανεύουν» μέσα από την πένα διάσημων Ελλήνων συγγραφέων, του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, της Αμάντας Μιχαλοπούλου, του Πέτρου Τατσόπουλου, της Σώτης Τριανταφύλλου και του Χρήστου Χωμενίδη. Τα 5 διηγήματα που έχουν «στην καρδιά τους» το ταξίδι, πρόκειται να ενωθούν σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικές δράσεις.

Μια ακόμη ξεχωριστή στιγμή στο αεροδρόμιο ήταν η έκθεση  «Ζωγραφιές ανάμεσα στις σελίδες», που παρουσίασε πέρυσι το εικονογραφικό έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Σε συνεργασία, για τρίτη συνεχή χρονιά, με το Μουσείο Μπενάκη και την Costa Navarino, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών οργάνωσε έκθεση σε διάλογο με τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη. Με αφορμή τη διάκριση της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018, επισκέπτες από όλο τον κόσμο ήρθαν το 2018 σε επαφή με το πλούσιο έργο του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη, στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου «Τέχνη & Περιβάλλον» και στην Costa Navarino.

Οι δυο νέες πρωτοβουλίες, τα πρωτότυπα Airportraits και οι «μικρές βιβλιοθήκες» του αεροδρομίου πριν από την αναχώρηση, ήδη κέρδισαν την αγάπη των επιβατών και των φίλων του βιβλίου!

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.