Αρχική Βραβεία Συγχαρητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για τη βράβευση του “MOMus –...

Συγχαρητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για τη βράβευση του “MOMus – Moυσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη”

Celestyal Cruises

Τα θερμά του συγχαρητήρια στο «MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης- Συλλογή Κωστάκη» και τους ανθρώπους του εκφράζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη βράβευση ως «Μουσείο της Χρονιάς» από τη ρωσική έκδοση του διεθνούς εμβέλειας εντύπου “The Art Newspaper”.

«Η διάκριση αυτή μας γεμίζει χαρά» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού «και αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση των προσδοκιών για το νεοσύστατο Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, στου οποίου τη δημιουργία συνετέλεσαν πολλοί προηγούμενοι υπουργοί, όπως είχα την ευκαιρία να αναφέρω και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το Βήμα της Βουλής».

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την ίδρυσή του, με αφορμή την έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η συλλογή Κωστάκη. Restart», έρχεται μια διεθνής διάκριση για την προώθηση της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Το βραβείο παρέλαβε στη Μόσχα η διευθύντρια του «ΜΟΜus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης -Συλλογή Κωστάκη» Μαρία Τσαντσάνογλου.

Η κ. Ζορμπά τονίζει επίσης ότι η βράβευση αποτελεί «επιβεβαίωση και όσων εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία των πέντε φορέων που συγκρότησαν το Μomus, όλων των Διοικητικών Συμβουλίων που συνεργάστηκαν στενά».

Τέλος, η υπουργός υπογραμμίζει ότι τα συστατικά που ανοίγουν για τους πολιτιστικούς οργανισμούς μας καινούριες δυνατότητες για το μέλλον είναι «το αίσθημα ευθύνης, η διορατικότητα, η προσήλωση στο στόχο, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη», και καταλήγει:

«Το φιλόδοξο εγχείρημα του Momus με τη δυναμική και με την εμβέλειά του να εκτείνεται και εκτός συνόρων, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα μουσεία του σύγχρονου πολιτισμού στη χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.