Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Χάγη το πρώτο Workshop για τον Εναλλακτικό Τουρισμό

Στη Χάγη το πρώτο Workshop για τον Εναλλακτικό Τουρισμό

Στο Workshop της Χάγης Greek Alternative Tourism 2019”, θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις διάρκειας 4 ωρών (εξειδικευμένη ολλανδική εταιρεία pr θα πραγματοποιήσει το κάλεσμα των πρακτόρων, των χονδρεμόρων και των ολλανδικών media και θα υλοποιήσει πρόγραμμα ραντεβού) με ειδικευμένους πράκτορες και διανομείς της ολλανδικής αγοράς. Κατά τη διάρκεια του workshop, θα προσφερθεί καφές και snacks, ενώ plasma τηλεοράσεις θα προβάλλουν το εναλλακτικό προΪόν της χώρας μας.

Θα ακολουθήσει δείπνο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Madurodam όπου θα διενεργηθούν ειδικές παρουσιάσεις προορισμών της Ελλάδας με προϊόντα εναλλακτικού τουρισμού.

Η επιλογή της ολλανδικής αγοράς έγινε με γνώμονα, τόσο την ιδιαίτερη δυναμική και το ενδιαφέρον αυτής για το ελληνικό εναλλακτικό τουριστικό προϊόν (τουρισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων, αθλητικός τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός, αναρριχητικός τουρισμός, χιονοδρομικά κέντρα, γαστρονομικός τουρισμός, οινοτουρισμός κ,λ.π.), όσο και την επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν σε αυτήν. 

Η Ελλάδα για τους Ολλανδούς είναι ένας ελκυστικός προορισμός και ειδικά το 2018 σημειώθηκε ρεκόρ δεκαετίας αφίξεων από την Ολλανδία, φτάνοντας για πρώτη φορά τους 924.434 επισκέπτες με αύξηση 18,9% σε σχέση με το 2017.

Υπογραμμίζεται εδώ ότι από τους Ολλανδούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, το 1/3 είναι επαναλαμβανόμενοι (repeaters).

Σύμφωνα με το NBTC-NIPO Research το 2017, το 82% του πληθυσμού ταξίδεψε στις διακοπές του, ποσοστό αυξημένο κατά +1,3% σε σύγκριση με το 2016 και το οποίο αντιστοιχεί σε 2,82 ταξίδια ανά άτομο κατά μέσο όρο. 

Τα μισά από αυτά τα ταξίδια πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό (+6,7%, 19,1 εκ.). Από αυτά το 9,2% ήταν διηπειρωτικά, το 30,4% σε Μεσογειακούς προορισμούς και το 60,4% σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εισπράξεις από την Ολλανδία στην Ελλάδα, το 2017 άγγιξαν τα 640 εκατ. ευρώ με μερίδιο αγοράς 4,5% όταν το 2005 το σύνολο των εισπράξεων ήταν 464 εκατ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 4,1% (+38,0%).

 

 

 

Το Προφίλ του Ολλανδού Τουρίστα

 

Ακτινογραφώντας το προφίλ του Ολλανδού τουρίστα διαπιστώνεται ότι ταξιδεύει 4 φορές το χρόνο κατά μ.ο., εκ των οποίων τα 2 ταξίδια είναι αμιγώς για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ οι άλλες 2 επιλογές αφορούν ήλιο και θάλασσα καθώς και city break, όπου επιζητεί επίσης δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Η εξερεύνηση τοπίου και φύσης 55%, η εμπειρία της φιλοξενίας 40% και η επίσκεψη σε παρθένα φυσικά τοπία 20% χαρακτηρίζουν τις επιλογές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.