Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – ενώνουν...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος του Τουρισμού στην Αττική

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος του Τουρισμού στην Αττική

Προς όφελος του τουρισμού της Αττικής ενώνουν τις δυνάμεις τους η Περιφέρεια Αττικής και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), Κωνσταντίνα Σβύνου, υπέγραψαν, σήμερα, στα γραφεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μνημόνιο Συνεργασίας, παρουσία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής, Ελένης Δημοπούλου και της Διευθύντριας του ΞΕΕ, Αγνής Χριστίδου.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινής αυτής πρωτοβουλίας, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εδώ και 4,5 χρόνια έχουμε αναλάβει την προώθηση, για πρώτη φορά, μιας ολιστικής προσέγγισης της τουριστικής προβολής της Αττικής. Είτε πρόκειται για την εκπόνηση του συνεκτικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης Τουριστικής Προβολής της Αττικής είτε για τη συγκρότηση του Film Office της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή συνέργειά μας με δύο σπουδαίους φορείς του Τουρισμού στην πατρίδα μας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Μια συνέργεια που λειτουργεί στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, όχι με αποσπασματικό ή συγκυριακό τρόπο, αλλά στη βάση επιστημονικών και τεκμηριωμένων προσεγγίσεων. Προβάλλουμε έτσι τον τουριστικό προορισμό της Αττικής, όχι με μεγαλοστομίες, αοριστολογίες και ‘πυροτεχνήματα’ αλλά με σχέδιο, συντονισμό και συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Γιατί το στοίχημα της τουριστικής προβολής δεν αφορά στενά την Αττική αλλά την ανάταξη της εθνικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Στο επίκεντρο η συστηματική στήριξη δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Περιφέρειας Αττικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Η υπογραφή του Μνημονίου σηματοδοτεί την αυξημένη συνέργεια μεταξύ των δύο φορέων για τη συστηματική στήριξη δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Περιφέρειας Αττικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών του τουρισμού. Στο επίκεντρο είναι η περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, αλλά και η ανταλλαγή καλών διεθνών πρακτικών στο πλαίσιο της ισόρροπης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Αττικής. 

Βασικός στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η συμβολή στην ορθολογική διαχείριση και προβολή του προορισμού, με βάση το εγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής που υλοποιεί η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, με σεβασμό στην προστασία όλων των τουριστικών πόρων της και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα, έμφαση δίνεται στην ανάγκη χάραξης πολιτικών και προτεραιοτήτων, με βάση τα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα και εργαλεία, που αφορούν συνολικά το τουριστικό φαινόμενο στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων εξειδικεύουν τη μεταξύ τους συνεργασία με επιμέρους στόχους:

  • Τη δυνατότητα συνεργειών σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, προκειμένου να ενδυναμωθεί η σταθερή διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων των ξενοδοχειακών υποδομών και του εισερχόμενου τουρισμού στην Αττική, καθώς και την από κοινού διαμόρφωση και διενέργεια ερευνών που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής για εξειδικευμένα θεματικά πεδία.
  • Την ανάπτυξη διεθνούς δράσης για την οργάνωση και φιλοξενία επιστημονικών συνεδρίων που αφορούν τον Τουρισμό στην Αττική, και τη συνεχή επιστημονική δικτύωση για παροχή πληροφοριών των διεθνών τουριστικών τάσεων.
  • Την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω συνεργειών και με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του Τουρισμού (ενδεικτικά: ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, Ελευσίνα – «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021», κ.λπ.).
  • Την προβολή των κοινών δράσεων στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και στο διεθνές κοινό, αλλά και τη συνεργασία για την καλύτερη δυνατή ηλεκτρονική προβολή της Περιφέρειας Αττικής στην τουριστική ιστοσελίδα της www.athensattica.com
  • Τη συνεργασία για κοινές δράσεις στήριξης και προβολής του Film Office Αττικής που ίδρυσε η Περιφέρεια Αττικής και του «Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων Τουρισμού» του ΞΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.