Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά αναγνωρίστηκε η πρώτη στη Λέσβο...

Με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά αναγνωρίστηκε η πρώτη στη Λέσβο ιαματική πηγή «Θερμά Κόλπου Γέρας»

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενα Κουντουρά, αναγνωρίστηκε η πρώτη στη Λέσβο ιαματική πηγή «Θέρμα Κόλπου Γέρας».

Η απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς ανοίγει το δρόμο για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, και μέσα από την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου να αναδειχθεί η Λέσβος ως προορισμός για ιαματικό τουρισμό.

Εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής, καθώς και του  πρόσφατου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, με στόχο:

  • την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών,
  • την  περαιτέρω προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων με επίκεντρο την υγεία και ευεξία,
  • την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου και την  προσέλκυση επενδύσεων, που δημιουργούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές και οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. 

Συγκεκριμένα, με την απόφαση αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος της «Πηγής Θέρμα Κόλπου Γέρας» για λουτροθεραπεία με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για  ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, και παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Η απόφαση  της αναγνώρισης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (385/Β/2019)  και είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.