Αρχική Αεροπορικά Νέα Σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την 7η Απριλίου

Σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την 7η Απριλίου

Επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό μετά από την 7η Απρίλιου, θα είναι το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, ενός σχεδίου ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο λίγες μονάχα πτήσεις εκτελέσθηκαν έκτοτε από εκεί.

Η πλήρης λειτουργία του αναβλήθηκε, αρχικά, έως τον Ιανουάριο κι αργότερα έως τον Μάρτιο.

Η μεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο Ατατούρκ θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3 το πρωί (2 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 45 ώρες, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Η IGA, η κατασκευαστική και διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με αναρτήσεις στον ιστότοπό της σύντομα. Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Αερολιμένων (DHMI) σημειώνει ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθυστέρηση.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και μπορεί να επεκταθεί για να φιλοξενεί έως και 200 εκατομμύρια, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή των εγκαινίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.