Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Τεράστια η συμμετοχή των ξενοδόχων από όλη τη χώρα στην 8η Ετήσια...

Τεράστια η συμμετοχή των ξενοδόχων από όλη τη χώρα στην 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξ.E.E.

Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Βασιλικός
ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Βασιλικός

Με τη συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού ξενοδόχων από όλη την χώρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στη HORECA 2019.

8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξ.E.E
8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξ.E.E.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική του ΞΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «το να κρατήσουμε ψηλά τον ελληνικό Τουρισμό είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Αγκάθι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου τόνισε επίσης πως πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν το αρνητικό αποτύπωμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τονίζοντας στην κοινωνία «όταν αυτή η δραστηριότητα μένει ανεξέλεγκτη». Επίσης ανακοίνωσε ότι δημιουργείται για πρώτη φορά το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης start ups του Τουρισμού στην Ελλάδα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά η νεοφυής επιχειρηματικότητα που ασχολείται με τον Tουρισμό με τους ξενοδόχους…

«Το 2019 θα είναι έτος εξωστρέφειας για το “Ελληνικό Πρωινό”, ανακοίνωσε, επίσης ο κ. Βασιλικός, καθώς το Επιμελητήριο επενδύει στην προβολή του προγράμματος μέσω τόσο στοχευμένων ενεργειών, όσο και του νέου site του ΞΕΕ». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΞΕΕ σημείωσε πως ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, του επιστημονικού ερευνητικού βραχίονα του ΞΕΕ. 

Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο γεν. γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. Στο χαιρετισμό τους τόσο ο κ. Ρέτσος, όσο και ο κ. Τάσιος δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην υπερφορολόγηση στον Τουρισμό, που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα του κλάδου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version