Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Holidays & Spa Expo της Σόφιας προορισμοί της Μακεδονίας «για την...

Στη Holidays & Spa Expo της Σόφιας προορισμοί της Μακεδονίας «για την ενίσχυση μη τουριστικών περιοχών»

Σε ειδικό χώρο στο περίπτερο Very Macedonia της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκπρόσωποι προορισμών από τη Χαλκιδική και την Αμφίπολη, η τουριστική φήμη των οποίων δεν ακολουθεί εκείνη αντίστοιχων μακεδονικών, υποδέχθηκαν Βούλγαρους επαγγελματίες και κοινό, προκειμένου να παρουσιάσουν στη βουλγαρική πρωτεύουσα φρέσκες αλλά και ενδιαφέρουσες τουριστικές ιδέες.

Η πρωτοβουλία, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Holidays & Spa Expo (14 – 16.2.19), πραγματοποιείται πιλοτικά από «Τις Πόλεις του Μεγαλέξανδρου» και στόχο έχει να δημιουργήσει τουριστική συνείδηση αλλά και να εξοικειώσει «μη προβεβλημένες» τουριστικά περιοχές με τη συλλογική προσπάθεια των πολλών.

Ορεινή Χαλκιδική, Αμφίπολη και Στρατώνι εκπροσωπήθηκαν από ντόπιους κλαδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι προώθησαν στη Σόφια επί μέρους προορισμούς αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις. Επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, που διακινούν Βούλγαρους ταξιδευτές στα ορεινά ή στα παράλια της Μακεδονίας, αλλά και απευθείας ενημερώσεις στο ευρύ κοινό αποτέλεσαν την «επίσημη πρώτη» όσων θεωρούν ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός συνθέτουν ολοκληρωμένο σκηνικό ανάπτυξης.

Κορωνίδα της προώθησης, εκτός από το αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης, αποτέλεσε η παρουσίαση του μοναδικού φαινόμενου συγκέντρωσης πυρήνα ιππόκαμπων στο Στρατώνι αλλά και στον Ακάνθιο Κόλπο, το οποίο τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αποτελέσει λόγο θεματικής προσέλκυσης επισκεπτών στο καταδυτικό τόξο «Σιθωνία – Αμμουλιανή – Στρατώνι». 

«Πρόκειται για πρωτοβουλία με ουσιαστική σημασία και ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου και Δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος. «Λίγο πριν ξεκινήσουν οι κυρίως δικτυώσεις μακεδονικών περιοχών με ομοειδείς ανά τον κόσμο, εμείς ζυμώνουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας, ώστε αυτό να ωριμάσει τουριστικά και να υποδεχθεί οικουμενικά δρώμενα, τα οποία θα καθιερώσουν τουριστικούς προορισμούς».   

Η πρωτοβουλία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσω της συμπερίληψης τοπικών επιχειρήσεων της Ορεινής & Ανατολικής Χαλκιδικής / Αμφίπολης σε προγράμματα τοπικών tour operators, οι οποίοι συνεργάζονται με βουλγαρικά τουριστικά γραφεία. «…και αυτό είναι μία πρώτη επί μέρους νίκη» καταλήγει με νόημα ο Κώστας Μελίτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.