Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ”

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ”

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στη θέση του Προέδρου της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε”, μετά την παραίτηση του Γιάννη Μηλιού, αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος Πέτρος Σταυριανός. Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο κ. Σταυριανός υπήρξε νομικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, σύμβουλος του πολιτιστικού κέντρου ΟΗΜ καθώς και δικηγόρος της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”.

Aντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Ελευθερία Ράπτου, θεατρολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην κατεύθυνση “Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός” και υποψήφια Διδάκτωρ ΕΜΠ. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, της πολιτιστικής πολιτικής και πολιτιστικής διπλωματίας.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα της Ελευθερίας Ράπτου

Ελευθερία ΡάπτουH Ελευθερία Ράπτου είναι θεατρολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μsc) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στην κατεύθυνση Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός και Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΜΠ. 

Δραστηριοποιείται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, της πολιτιστικής πολιτικής  και πολιτιστικής διπλωματίας.

Έχει συμμετάσχει διδακτικά  στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, στο μάθημα: Εννοιολογικές Προσεγγίσεις Σχεδιαστικών Προβλημάτων. Θεωρητική και Σχεδιαστική Μελέτη Χωρικών Ερωτημάτων.

Στα πλαίσια της ακαδημαϊκής-ερευνητικής δραστηριότητας μετέχει σε συνέδρια, ημερίδες, δράσεις επιμόρφωσης κ.λπ.

Ως θεωρητικός του θεάτρου δραστηριοποιείται στους τομείς των μεταφράσεων θεατρικών έργων και μελετημάτων θεωρίας του θεάτρου, αλλά και με τη συγγραφή θεωρητικών κειμένων για το θέατρο, την παραστασιακή τέχνη, την πολιτιστική πολιτική, το θέατρο για παιδιά.

Αρθρογραφεί συστηματικά για το θέατρο και τις παραστασιακές τέχνες, τον πολιτισμό, την πολιτιστική πολιτική στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, με ειδίκευση σε ζητήματα  κριτικής παιδικού, εφηβικού και νεανικού θεάτρου από το 2009, καλύπτοντας επίσης και θέματα εφαρμοσμένων τεχνών.

Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, κατά την περίοδο από το 2012 μέχρι και το 2015.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.