Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus» ερμήνευσε το Ορατόριο: «Το Τραγούδι...

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus» ερμήνευσε το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών»

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus», και η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση της σπουδαίας μαέστρου Φαίδρας Γιαννέλου

Ερμηνεύσαν με μεγάλη επιτυχία το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου, με τους καταπληκτικούς σολίστ της όπερας, Ειρήνη Κώνστα και Βασίλης Ασημακόπουλος.

Η νέα μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου ανέλαβε το εγχείρημα να διευθύνει το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου, ένα έργο δύσκολης μοντέρνας νεορομαντικής γραφής. Παρότι συνεργάστηκε με ορχήστρα νέων μουσικών και χορωδία εκπαιδευτικών, κατάφερε το εκπληκτικό αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο να ετοιμάσει το έργο και να το ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία.

Φάνηκαν όλες οι πτυχές του έργου, ο λυρισμός, τα κρεσέντο, οι μελωδικές γραμμές, αλλά και η απαιτούμενη αυστηρότητα που χαρακτηρίζει τα ορατόρια.

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα εντυπωσίασε με την στεντόρεια φωνή
της που δεν έχανε σε φινέτσα, και με την επιβλητική σκηνική παρουσία της.

Ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε εξαιρετικά το έργο με βελούδινη φωνή και φωνητική ένταση που κάλυπτε συχνά την ορχήστρα.

Οι δύο εξαιρετικοί σολίστ της συναυλίας ερμήνευσαν εκπληκτικά και το δραματικό ντουέτο (Προμηθέας – Ιω) από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης».

Οι ταλαντούχοι μουσικοί σχεδόν όλοι έπαιξαν σολιστικά με μεγάλο ενθουσιασμό και μουσικότητα, ιδιαίτερα στην ουβερτούρα του ορατορίου και στην εισαγωγή της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης».

Επίσης, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus» ερμήνευσε ωραιότατα τρία χορωδιακά από τις όπερες, «Προμηθέας Δεσμώτης», «Τραχίνιες», «Mέγας Αλέξανδρος», του Παναγιώτη Καρούσου.

Την συναυλία που οργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσίασε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και προλόγισε ο Συνθέτης – Δημιουργός Παναγιώτης Καρούσος.

Παρευρέθησαν, η Μαρία Τσιάντη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσόγκα, ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, ο Αθανάσιος Δρίβας, Διευθυντής του 42ου Γυμνασίου Αθηνών, ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, Διευθυντής του 22ου Λυκείου Αθηνών, η Σοφία Παπαδάτου, υποστράτηγος ε.α. υπεύθυνη παιδείας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κ.α.

Το «Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου είναι ένα ορατόριο αφιερωμένο στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά με την συνεργασία του τμήματος του ΟΗΕ, (ICAO) υπό την αιγίδα της UNESCO Canada, και με την χρηματοδότηση του Δήμου του Μόντρεαλ με μεγάλη επιτυχία.

Ο Πρόεδρος του ICAO, Assad Kotaite μετά την συναυλία δήλωσε τα εξής: “Tο έργο του Παναγιώτη Καρούσου είναι ένα αριστούργημα της τέχνης που μας μεταφέρει το μήνυμα της ομόνοιας και ειρήνης, ένας μεγαλειώδης ύμνος αφιερωμένος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών”.

Το «Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου – “The United Nations – Hope of Mankind” by Panagiotis Karousos, είναι ένα ορατόριο για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία μικτή, και δυο σολίστες σοπράνο και μπάσο. Αποτελείται από 6 μελοποιημένα ποιήματα που αντιπροσωπεύουν τις 6 επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών: Ρωσικά «Ο τραγουδιστής» Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, Κινέζικα « Μια μέρα της Άνοιξης» Li Po, Αραβικά «Θεία Μουσική» Χαλίλ Γκιμπράν (La voix de l’éternelle sagesse), Ισπανικά «Canción del gitano apaleado» Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γαλλικά «Η Άρπα των Τραγουδιών» Λαμαρτίνος, Αγγλικά «I Hear America Singing» Walt Whitman. Το έργο και οι ερμηνευτές καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιασμένο κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.