Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – “Μουσικά Πορτρέτα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα:...

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – “Μουσικά Πορτρέτα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος

Συναυλία, της Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών “Μουσικά Πορτρέτα”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος.
Ενα αφιέρωμα στον κρητικής καταγωγής, κορυφαίο ελληνοαμερικανό συνθέτη Γιώργο Τσοντάκη τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ώρα έναρξης 20:30

Ένα αφιέρωμα στον κρητικής καταγωγής, κορυφαίο ελληνοαμερικανό συνθέτη Γιώργο Τσοντάκη, που γεννήθηκε στην Αστόρια, ζει στo δάσος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά τη βραδιά αυτή θα βρίσκεται ανάμεσά μας, στη φιλόξενη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ένας συνθέτης δις υποψήφιος για βραβείο Grammy, και τα μεγαλύτερα βραβεία σύνθεσης: το Grawemeyer Αward για το 2ο Κοντσέρτο για βιολί, και το Charles Ives Living της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών. Απόψε ακούγονται σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα το Κoντσέρτο Unforgettable για δύο βιολιά και το Clair de lune. Το μουσικό πορτρέτο πλαισιώνεται με έργα Σκαλκώτα: τη μουσική από το μπαλέτο Τα παγανά, τρία κομμάτια από το λαϊκό μπαλέτο Η θάλασσα, και ενορχηστρώσεις σε δύο (από τις εκατοντάδες) σονάτες για τσέμπαλο του συνθέτη της εποχής μπαρόκ Ντομένικο Σκαρλάττι.

Με τη συναυλία αυτή, η Φιλαρμόνια, πιστή πάντοτε στους καταστατικούς καλλιτεχνικούς της στόχους, παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση δύο σημαντικά έργα ενός σπουδαίου Έλληνα συνθέτη της διασποράς. Ταυτόχρονα, με τη συναυλία αυτή εγκαινιάζονται οι μουσικές εκδηλώσεις για το έτος Νίκου Σκαλκώτα 2019. Όπως είναι γνωστό, φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και θα πραγματοποιηθούν πολλές καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει αναλάβει ο μαέστρος και Πρόεδρος του ΔΣ του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος, και σολίστ είναι οι διακεκριμένοι βιολονίστες Απόλλων Γραμματικόπουλος και Παναγιώτης Τζιώτης. Και οι τρεις συνεργάζονται για πρώτη φορά με την Φιλαρμόνια.

  • Νίκος Σκαλκώτας: Τα παγανά
  • Γιώργος Τσοντάκης: Unforgettable, κοντσέρτο για δύο βιολιά
  • Domenico Scarlatti: Δύο σονάτες σε ενορχήστρωση Νίκου Σκαλκώτα
  • Γιώργος Τσοντάκης: Clair de lune
  • Νίκος Σκαλκώτας: 3 κομμάτια από τη «Θάλασσα», σε μεταγραφή του συνθέτη για μικρή ορχήστρα

Συντελεστές:
Απόλλων Γραμματικόπουλος – βιολί
Παναγιώτης Τζιώτης – βιολί
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος

Τιμές εισιτηρίων :
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: € 7
Ζώνη Β: € 10
Ζώνη Α: € 15

Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ 210 7282367

Προπώληση εισιτηρίων online: https://webtics.megaron.gr/sell.php?showid=4238

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.