Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η οπτικοακουστική βιομηχανία παράγοντας δημοκρατίας και πολιτισμού, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο για...

Η οπτικοακουστική βιομηχανία παράγοντας δημοκρατίας και πολιτισμού, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο για την οικονομία της χώρας

Με επίκεντρο το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Λευτέρης Κρέτσος, πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο από 15 έως 18/01/2019.

Στον χαιρετισμό του κατά την εναρκτήρια τελετή του Φεστιβάλ, ο υφυπουργός τόνισε τη συμβολή της διοργάνωσης στη θετική αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στα γερμανικά ΜΜΕ και στη γερμανική κοινή γνώμη.

Κατά την εκδήλωση-συζήτηση της επόμενης μέρας με θέμα την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, ο υφυπουργός ανέλυσε και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους παραγωγούς και δημοσιογράφους του κινηματογραφικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ τις παραμέτρους που ορίζουν το cashrebate –το οικονομικό κίνητρο που ορίζει την επιστροφή του 35% των εξόδων από γυρίσματα στην Ελλάδα, και το νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται για την προσέλκυση των παραγωγών και συμπαραγωγών στην χώρα. Τόνισε ότι «Η οπτικοακουστική βιομηχανία αποτελεί παράγοντα δημοκρατίας και πολιτισμού, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο για την οικονομία της χώρας».

Κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο κ. Κρέτσος είχε εξαιρετικά εποικοδομητικές συνομιλίες και με την Εντεταλμένη της Καγκελαρίου, υφυπουργό Ψηφιοποίησης, Dorothee Bär (CSU), ιδιαίτερα για τη βιομηχανία των video games και τις προοπτικές ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας σ’ αυτόν τον τομέα.  H πρώτη σημαντική συνάντηση σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΨΗΠΤΕ στους χώρους της ραγδαία αναπτυσσόμενης εταιρείας Wooga (mobile-first game developer), η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τον Jens Begemann (Wooga founder and CEO) και τον Felix Falk (Managing director της GAME, συνδέσμου της γερμανικής βιομηχανίας games).

Ανταλλαγή απόψεων και την αρχή εποικοδομητικής συνεργασίας είχε ο υφυπουργός κ. Κρέτσος και με τη Γενική Γραμματέα του ρ/τα δικτύου ARD, Dr. Susanne Pfab, αλλά και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Studio Babelsberg AG (Potsdam), Dr. Carl L. Woebcken, ενώ ξεναγήθηκε από τους συνεργάτες του προέδρου στις εγκαταστάσεις του παλαιότερου κινηματογραφικού στούντιο της Ευρώπης, Studio Babelsberg, στο Πότσνταμ.

Τέλος, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε κατά την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα με τον Senior Vice President (International Affairs) του τ/δ ZDF, Dr. Frank-Dieter Freiling.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.