Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επί πληρωμή η είσοδος στη Βενετία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης

Επί πληρωμή η είσοδος στη Βενετία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης

Επί πληρωμή η είσοδος στη Βενετία

Είσοδο επί πληρωμή των Ιταλών και ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Βενετία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Μέχρι σήμερα, σε όλες τις ιταλικές πόλεις υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει ο δημοτικός φόρος παραμονής σε ξενοδοχεία ανά βραδιά και ανά άτομο που κυμαίνεται από 1 μέχρι 6 ευρώ.

Στη Βενετία, ο εν λόγω φόρος ήταν στα 5 ευρώ, αλλά πλέον ο δήμος της Βενετίας μπορεί να επιβάλλει φόρο και σε όσους απλά επισκέπτονται την πόλη χωρίς να περνούν τη νύχτα εκεί. Το σχετικό ποσό, σύμφωνα με τον Τύπο, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ.

Επί του παρόντος, ο δήμος εισπράττει κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και υπολογίζει πως με τη νέα επιβάρυνση τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια το χρόνο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί «πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας». Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.