Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά O ΟΣΕ πλήρες μέλος στο RAILNETEUROPE

O ΟΣΕ πλήρες μέλος στο RAILNETEUROPE

 Σημαντικό ενδιαφέρον από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαχειριστών Σιδηροδρομικής Υποδομής (RAILNETEUROPE) για την ολοκλήρωση των έργων του δικτύου στην Ελλάδα.

Τα μέλη του επικεντρώθηκαν στον ρόλο πλέον της χώρας ως κόμβο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. 

Με την παρουσία του προέδρου κ. Γ. Κακουλάκη και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Π. Θεοχάρη,  ο ΟΣΕ εγκρίθηκε ως πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Υποδομής κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Το σημαντικότερο όλων είναι όμως, ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του RAILNETEUROPE επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεγάλες επενδύσεις και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και κυρίως ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που εντασσόμαστε στο RAILNETEUROPE.
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ήδη ολοκληρώνουμε την ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση στην κεντρική γραμμή Πειραιά – Αθήνα – θεσσαλονίκη που θα σημάνει νέες ταχύτητες και μικρότερη διάρκεια στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.
Η Ελλάδα ταυτόχρονα, είναι έτοιμη να γίνει ο μεγάλος εμπορικός σιδηροδρομικός κόμβος της Ευρώπης, αφού σε μερικούς μήνες θα λειτουργήσει το σιδηροδρομικό εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, ενώνοντας το λιμάνι του Πειραιά με όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνδέσεις με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας Πειραιάς, Θεσσαλονίκη αλλά και τις βιομηχανικές ζώνες, όπως της Κορίνθου και της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προετοιμάζονται συνδέσεις και στα υπόλοιπα λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος του Οργανισμού Σιδηρόδρομων Ελλάδος ως διαχειριστή υποδομής αλλά και ως διαχειριστή του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού εμπορευματικού κέντρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στο δίκτυο σας θα βοηθήσει σημαντικά στους στόχους μας.
Ευχόμαστε μία καλή και επωφελή συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ Γ. Κακουλάκης κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.                              

 Τι είναι ο RAILNETEUROPE (RNE)

 O RAILNETEUROPE (RNE) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 και σκοπός του είναι η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και η αύξηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της διεθνούς σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.  Επί του παρόντος, το RailNetEurope αριθμεί 37 μέλη, τα οποία είναι διευθυντές υποδομής σιδηροδρόμων ή / και φορείς κατανομής, με ένα συνδυασμένο σιδηροδρομικό δίκτυο συνολικού ύψους άνω των 230.000 km σε όλη την Ευρώπη. Η RNE δεν εκμεταλλεύεται καμία υπηρεσία τρένων. αυτό γίνεται από τις επιχειρήσεις σιδηροδρόμων (ΣΕ), γνωστές και ως χειριστές σιδηροδρόμων, οι οποίοι δεν μπορούν να είναι μέλη του RNE. Σκοπός της ένωσης είναι η παροχή υποστήριξης στις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, στις διεθνείς δραστηριότητές τους (τόσο για τις εμπορευματικές μεταφορές όσο και για τους επιβάτες) και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών των διαχειριστών υποδομής. Τα μέλη του RailNetEurope συνεργάζονται για την εναρμόνιση των διεθνών συνθηκών και διαδικασιών στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών στον τομέα της διαχείρισης των διεθνών σιδηροδρομικών υποδομών – οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές στην Ευρώπη – ενώ ταυτόχρονα εισάγει μια εταιρική προσέγγιση για την προώθηση της ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής επιχείρησης προς όφελος της ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής βιομηχανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.