Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έγριση από ΠΣ Πολεοδομικής Μελέτης για Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας με εισήγηση Φιλίππου

Έγριση από ΠΣ Πολεοδομικής Μελέτης για Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας με εισήγηση Φιλίππου

Πέτρος Φιλίππου

Έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Πράξη εφαρμογής σε πολεοδομικές ενότητες Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος», μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου

Στην 40η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο: «Πράξη Εφαρμογής σε Πολεοδομικές Ενότητες Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Η μελέτη είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2018 και έχει συνολική προεκτίμηση αμοιβής 3.199.177,64 €.

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την εκπόνηση της ως άνω μελέτης για λογαριασμό του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά σε τοπογραφικές εργασίες και στη σύνταξη και κύρωση της Πράξης Εφαρμογής των εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών στην Π.Ε. 12 και σε τμήματα των Π.Ε. 1,2,6,8,9,10,11,13, και 14 της Δ.Ε. Αρτέμιδος (περιοχή Β΄ κατοικίας) του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού επιφανείας 2.860 στρεμμάτων περίπου.

Επίσης αφορά στην εκπόνηση μελέτης οδοποιίας η οποία περιλαμβάνει την οριστική μελέτη οδών σε μήκος 10 περίπου χλμ και σε 17 κυκλοφοριακούς κόμβους στη Λεωφ. Βραυρώνος – Αρτέμιδος και στην εκπόνηση μελέτης σήμανσης.

Η μελέτη επιπλέον περιλαμβάνει την εκπόνηση υδραυλικής μελέτης, μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα οδοποιίας και μελέτη διευθέτησης των ρεμάτων και του δικτύου ομβρίων.

Η ολοκλήρωση των παραπάνω μελετών εξασφαλίζει την υλοποίηση τμήματος  των ήδη εγκεκριμένων εδώ και 27 περίπου χρόνια πολεοδομικών μελετών αναβαθμίζοντας ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής με τα έργα οδοποιίας και του δικτύου ομβρίων, επιλύοντας επείγοντα προβλήματα του οικισμού σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο όρισε δύο μέλη του, ένα εκ των οποίων θα ορισθεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και αναπληρωτές τους για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Η μελέτη θα προκηρυχθεί και θα ανατεθεί από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.