Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Aegean υπέγραψε προσύμφωνο για τον εξοπλισμό των νέων αεροσκαφών Airbus της...

Η Aegean υπέγραψε προσύμφωνο για τον εξοπλισμό των νέων αεροσκαφών Airbus της οικογένειας Α320neo με κινητήρες GTF™

(Από αριστερά): Ο Πρόεδρος της ΑΕGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer Support της Pratt & Whitney, κ. Rick Deurloo και ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης
Celestyal Cruises

Προσύμφωνο (Memorandum of Understanding),για τον εξοπλισμό έως και 62 αεροσκαφών Airbus νέας γενιάς της οικογένειας A320neo με τους κινητήρες GTF™, υπέγραψαν ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και o κ. Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney, παρουσία του Πρέσβη των  Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt.

(Από αριστερά): Ο Πρόεδρος της ΑΕGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer
Support της Pratt & Whitney, κ. Rick Deurloo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και η
Αυτού Εξοχότητα, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt

Με την κίνηση αυτή, η AEGEAN επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η AEGEAN με κινητήρες V2500®.

Η Αυτού Εξοχότητα, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt

H οικογένεια κινητήρων GTF της Pratt & Whitney αποτελεί την νέα γενιά κινητήρων εμπορικών αεροσκαφών. Σήμερα, περισσότερα από 290 αεροσκάφη σε 32 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με κινητήρες GTF™.

Οι κινητήρες GTF™ αποτελούν την οικονομικότερη και πλέον φιλική προς το περιβάλλον διαθέσιμη στην αγορά λύση. Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας τους στις αρχές του 2016, οι κινητήρες GTF έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.

(Από αριστερά): Ο Πρόεδρος της ΑΕGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer
Support της Pratt & Whitney, κ. Rick Deurloo και ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην AEGEAN τις υπηρεσίες συντήρησης των κινητήρων μέσω  μακροχρόνιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών εξασφαλίζοντας υπηρεσίες συντήρησης υψηλής ποιότητας για τους κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η επιλογή των κινητήρων GTF™ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια συνεργασία μας με την Pratt & Whitney. Τα αεροσκάφη μας θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της νεότερης και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας της Εταιρείας μας μέσω εξοικονόμησης στην κατανάλωση καυσίμων, καθώς και της βελτίωσης του κόστους μέσω της μακροχρόνιας σύμβασης συντήρησης των κινητήρων, η οποία αποτελεί κομμάτι αυτής της συμφωνίας».

Από την πλευρά του ο κ. Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney σημείωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας μας με την AEGEAN, μια σχέση που ξεκίνησε από την αρχή της αεροπορικής εταιρείας το 1999. Ο κινητήρας GTF έχει φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία του κλάδου των αερομεταφορών και θα προσφέρει στην AEGEAN αποδεδειγμένη απόδοση και περιβαλλοντικά οφέλη. Μας τιμά το γεγονός ότι θα εξοπλίσουμε και υποστηρίξουμε το νέο στόλο της οικογένειας A320neo της AEGEAN στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.