Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Staramaki» αντί για καλαμάκι προτείνει σύλλογος εθελοντών του Κιλκίς

«Staramaki» αντί για καλαμάκι προτείνει σύλλογος εθελοντών του Κιλκίς

Celestyal Cruises

Καλαμάκι από στάρι, παραγωγή οικολογικών ρούχων και βαφές υφασμάτων από φυτά της χλωρίδας του Κιλκίς, είναι μερικές από τις ιδέες που επεξεργάζεται ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς Omnes και παρουσίασε στο Select Respect Φόρουμ 2018 «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη – Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για μελετημένες προτάσεις ανάπτυξης με προοπτική κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, προσανατολισμένες στις ανάγκες και στο αγροτικό μοντέλο του Κιλκίς» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του φόρουμ, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών, Στέφανος Καμπέρης. 

«Η δράση μας έχει τίτλο “From aid to trade” καθώς μιλάμε για ανάπτυξη μέσα από μία διαφορετική οικονομία, βασισμένοι πάντα σε όσα προσφέρει η περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώσαμε μια μελέτη για να κατασκευάζουμε το «staramaki», δηλαδή καλαμάκι από στάρι που αφθονεί στην περιοχή αλλά η καλλιέργειά του είναι πλέον μη βιώσιμη» ανέφερε ο κ.Καμπέρης. Οι προτάσεις του συλλόγου έχουν υποβληθεί ήδη σε διάφορους φορείς για χρηματοδότηση αλλά και συνεργασία και θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες στην κοινωνία του Κιλκίς. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.