Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FedHATTA: Λ. Τσιλίδης: “Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουρισμού στην Α. Μεσόγειο”

FedHATTA: Λ. Τσιλίδης: “Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουρισμού στην Α. Μεσόγειο”

Celestyal Cruises

Μήνυμα συνεργασίας και ενότητας των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Ανατολική Μεσόγειο, έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, με αφορμή το συνέδριο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Συμβούλων του Ισραήλ, ITTAA, το οποίο πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου στην Πάφο.
 
Στο χαιρετισμό του προς τους Ισραηλινούς και Κύπριους τουριστικούς πράκτορες που παρακολουθούν το συνέδριο, ο κ. Τσιλίδης, τον οποίο κράτησαν στην Αθήνα σοβαρά θεσμικά ζητήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων, μεταφέρει τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι φορείς ITTAA, ACTA (Association of Cyprus Travel Agents) και FedHATTA ως θεμέλιο για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του νεοσύστατου φορέα EMTTAAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο του παγκόσμιου τουρισμού στην περιοχή.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το 2016 το ετήσιο συνέδριο της ITTAA πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έπειτα από συστηματικές προσπάθειες της FedHATTA.
 
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Τσιλίδη:

«Αγαπητοί φίλοι,
Με βαθιά μου λύπη δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα και να ξανασυναντήσω παλιούς και αγαπημένους φίλους από άλλες γωνιές της γαλανής Μεσογείου.
 
Είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε την ITTAA στην Αθήνα το 2016 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι Ισραηλινοί φίλοι μας θα έχουν τώρα την ευκαιρία να γνωρίσουν και την Κύπρο.
 
Η συνεργασία μεταξύ των Ενώσεών μας – ITTAA, ACTA και FedHATTA – είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, και οι τρεις Ενώσεις μας επισημοποίησαν αυτή τη συνεργασία δουλεύοντας μαζί μέσω της EMTTAAS. 

Η EMTTAAS είναι η πρωτοβουλία της FedHATTA για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τόσο την ACTA όσο και την ITTAA ως εταίρους σε αυτή την σημαντική προσπάθεια.
 
Θα ήθελα πολύ να είμαι μαζί σας σήμερα στην Πάφο, όμως ένα σημαντικό σχέδιο νόμου, που αφορά άμεσα τον κλάδο μας, συζητείται στη Βουλή, στην Αθήνα, καθιστώντας απαραίτητη την παρουσία και τη διαθεσιμότητά μου εδώ.
 
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία για το Συνέδριό σας και ελπίζω ότι θα περάσετε υπέροχα στην Πάφο».

Πάνω από 300 συμμετέχοντες παρακολουθούν τις εργασίες του συνεδρίου, αντιπροσωπεύοντας τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους οργανωτές ταξιδιών, τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.