Αρχική Αεροπορικά Νέα Τριήμερη συνάντηση εργασίας πιλότων Aegean/OlympicAir με ελεγκτές εν. κυκλοφορίας

Τριήμερη συνάντηση εργασίας πιλότων Aegean/OlympicAir με ελεγκτές εν. κυκλοφορίας

Με τη συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων της ΥΠΑ και της Aegean – Olympic Air και με τη στήριξη της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, έλαβε χώρα στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας, στην Προσέγγιση Αθηνών και στον Πύργο Ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τριήμερη συνάντηση εργασίας με την επωνυμία “Δες μέσα από τα μάτια μου” (See through my eyes).

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών (6-8 Νοεμβρίου 2018), τριάντα (30) πιλότοι της Aegean – OlympicAir, επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας των ελεγκτών και τον νέο Πανοραμικό 360 Προσομοιωτή Πύργου όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα από το 1948 μέχρι σήμερα, να ενημερωθούν για το απαιτητικό έργο τους και να ζήσουν από κοντά την εργασία των ελεγκτών, μπροστά από τις οθόνες ραντάρ ή στις θέσεις εργασίας.

Δύο ομάδες επαγγελματιών, απαραίτητες για τη διεξαγωγή μιας πτήσης, που συνήθως έρχονται σε επαφή μόνο μέσω φωνής από τις ασύρματες ραδιοεπικοινωνίες αέρος-εδάφους βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, γνωρίστηκαν από κοντά και ανέπτυξαν γόνιμο και επωφελή διάλογο για όλα τα καθημερινά επιχειρησιακά θέματα.

Είναι αυτονόητο πως τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ασφάλεια του εναερίου χώρου, προάγουν το αεροπορικό πνεύμα και την επαγγελματική κατάρτιση ελεγκτών και πληρωμάτων.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, χαιρετίζει κάθε τέτοια προσπάθεια και ενθαρρύνει την επέκταση των συναντήσεων και με άλλους χρήστες του εναερίου χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.